ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Тегленето на филми и музика от интернет става престъпление
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:01 / 29.01.2012Коментари (98)13790
© Plovdiv24.bg
Тегленето на филми и музика ще стане престъпление, равносилно на фалшифицирането на маркови стоки. И ще бъде наказвано тежко - дори с конфискация на имущество.

Интернет доставчиците пък ще бъдат отговорни за незаконните действия на потребителите си. Те ще трябва да предоставят достъп до личните данни на "пиратите" на носителите на правата.

Това е само част от законодателните действия, който трябва да предприеме България. Причината - в четвъртък посланикът ни в Япония Любомир Тодоров сложи подписа си под международното търговско споразумение за борба с фалшификациите ACTA. Решението за това е взето от Министерския съвет. Кабинетът е гледал текстовете от АСТА на две заседания. Финалната позиция е в взета на 11 януари т.г.

Според АСТА държавите, ратифицирали документа, трябва да ограничат разпространението "на програми или уреди, които заобикалят защитата за копиране на дисковете с програми, филми или музика". Това на практика означава забрана на торентите, с които се споделят файлове, торент сайтовете, както и мултимедийните плеъри.

Споразумението срещу фалшификациите е подписано от общо 21 страни от ЕС. Преди това е парафирано и от САЩ, Австралия, Канада, Япония, Мексико, Мароко, Нова Зеландия, Сингапур, Южна Корея и Швейцария. Пет държави от ЕС все още не са се присъединили: Кипър, Германия, Естония, Холандия и Словакия.

АСТА обаче предизвика бурни протести в почти всички държави. В Полша миналата седмица на улицата излязоха 10 000 души. Американският Конгрес се отказа миналата седмица от приемането на два закона срещу интернет пиратството SOPA и PIPA.

А докладчикът на европейския парламент за ACTA Кадер Ариф подаде оставката си. В изявлението си той отрича целия процес, довел до подписване на споразумението. Според него това е станало непрозрачно, без включване на гражданското общество в обсъжданията и без в текста му да бъдат включени исканията на Европейския парламент. "Споразумението ACTA е проблематично по отношение на въздействието му върху гражданските свободи, на начина, по който вменява отговорност на доставчиците на интернет достъп и възможностите за производство на генерични лекарства", пише в мотивите за оттеглянето си Раиф. Накрая заключава: "Аз няма да взема участие в този маскарад."

Въпреки че споразумението е подписано от страните в ЕС, процедурата продължава в Европейския парламент. Няколко организации за електронна свобода започнаха да събират подписи за протестна петиция до Европейския парламент. До вчера само две от тях www.accessnow.org и www.avaaz.org/бяха събрали над 1 млн. подписа.

Източник: в. "Труд"



Още по темата: общо новини по темата: 11
11.07.2012 »
04.07.2012 »
04.04.2012 »
22.02.2012 »
17.02.2012 »
15.02.2012 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
така като си мисля, малко са нещата който не са престъпление ве4е в БГ. хъм и това ако станееее, не знам ве4е нищо не ме у4удва Да живее народната милиция
Aнонимен
на 01.02.2012 г.
+1
 
 
герб ще си свалят и гащите за ЕЦ
Я се огледай в огледалото!
на 31.01.2012 г.
+1
 
 
Опитват се да ни поробят и сега го правят откровено.Но това няма да стане.Или защитаваш интересите на корпорациите или защитаваш правата на хората.Ако направиш първото си обречен да изгориш защото нито едно правителство не може да се бори срещу народа който го е създал и го поддържа.Алчни, тоталитарни боклуци.
+2
 
 
Извинете ме за цинизма с който ще почна ама ДА МУ е*а МАЙКАТА НА ТОЯ ДЕТО Е СЛОЖИЛ ПОДПИСА СИ НА ТОЗИ ЗАКОН ... то тогава всеки 2-ри притежател на компютър в България трябва да отиде в затвора ... или да му се наложи някаква санкция ... това е много малоумен закон ... да изтеглиш нещо от интернет е като да си сложиш диск във радиото и да започнеш да записваш песните от The Voice или City ... не намирам никакъв смисъл в това. Ако може някой да ме просветли ще съм благодарен =) ... имам на предвид, че се пак това е труд и талант, но който ги следи или им е фен от много време ако иска да си ги има може да си ги купи ...
Aнонимен
на 30.01.2012 г.
0
 
 
Хе, хе, хе, голем смех..., големи смешници! Що не си напраят една трупичка, и да одят по села и паланки , да изчукат някой леф... Ба ти грозната държавичка, стана! :)))
Aнонимен
на 30.01.2012 г.
+1
 
 
Ей за това научих руски,там е пълно с торенти и няма намек някои да ги пипа,пък и всичко ин е дублирато няма нужда от субове:)))))
Бисмарк е казал: "Не ни трябва 5 милионна армия за да завладеем Европа... дайте ни 2 000 българи и ще завладеем света!"
на 30.01.2012 г.
+1
 
 
И ние както винаги се надупваме първи! Като искат да подпомогнат културата да направят заплатите по-високи. А не да ми симулират работа. Завличат ни децата намират ги след седмици убити.Но не !Явно точно това е проблема им момента!!! Като не могат да се оправят с един истински проблем се правят, че работят като се хващат за такива глупости. Ехх Българио ще доживеем ли да живеем нормалано?!
+1
 
 
Срамота! И до там стигнахме вече официално! Че то друго не им остана на управляващите - залъка ни цепят наполовина; законите не се спазват от никого; престъпниците се подиграват на полицаите които нищо не правят и сега достъп до информация да нямаме като хората и какво остава - лягайте да умираме! Никое голямо |че и малко| престъпление не е разкрито от ченгетата освен по случайност; но за да се отчетат че вършат нещо могат да измъкнат някой нормален човек от дома му и да се бият в гърдите че правят нещо - те вече тренират да измъкват и бият хората без причина; ненормалници - и си мислят че хората ще продължават да ги търпят ли
+1
 
 
Май видеотеките пак ще станат на мода
+1
 
 
Оправихте всичко друго, та погнахте "големите" престъпници по домовете. Май някой иска да прибира пари - телевизия, кина...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: