ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Ръженият и пълнозърнестият хляб вече ще се правят по стандарт | ||||||
| ||||||
Очаква се изпълнителният директор на БАБХ да ги одобри. Досега утвърден стандарт “България" има за белия, типовия и хляба “Добруджа". Новите стандарти ще влязат в сила от началото на следващата година. Очаква се оттогава родните хлебопроизводители да започнат производство на трите вида хляб по новите стандарти и те да се появят в магазина. Хлябовете, които носят печата стандарт “България", трябва да отговарят на точно определени изисквания. Те не съдържат никакви консерванти и добавки. Техните рецептури са прости – съдържат брашно, квас или мая, щипка сол за стабилизатор на химичните процеси и вода. Националният браншови съюз на хлебарите и сладкарите са собственици на марката. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
23:10 / 26.04.2024
Лепят ни нов стикер на колата за ГТП, плащаме повече!
08:39 / 26.04.2024
Mокрите кърпички отиват в историята?
09:57 / 27.04.2024
Наш актьор е спечелил 3 млн. долара от появата си в холивудски продукции
08:26 / 26.04.2024
Христо Стоичков показа семейството и бременната си дъщеря
17:47 / 26.04.2024
Защо се стигна до бой за олио по магазините
09:09 / 27.04.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета