ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Ръженият и пълнозърнестият хляб вече ще се правят по стандарт | ||||||
| ||||||
Очаква се изпълнителният директор на БАБХ да ги одобри. Досега утвърден стандарт “България" има за белия, типовия и хляба “Добруджа". Новите стандарти ще влязат в сила от началото на следващата година. Очаква се оттогава родните хлебопроизводители да започнат производство на трите вида хляб по новите стандарти и те да се появят в магазина. Хлябовете, които носят печата стандарт “България", трябва да отговарят на точно определени изисквания. Те не съдържат никакви консерванти и добавки. Техните рецептури са прости – съдържат брашно, квас или мая, щипка сол за стабилизатор на химичните процеси и вода. Националният браншови съюз на хлебарите и сладкарите са собственици на марката. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
В Гърция бият тревога
08:48 / 10.05.2024
Вижте как посрещнаха Митрофанова под Альоша в Пловдив
13:56 / 09.05.2024
Ако видите този мъж, веднага се обадете на полицията в Пловдив
16:57 / 09.05.2024
Никой не вярва, че това е певицата Мария. Оказа се, че е точно тя!
13:34 / 09.05.2024
Михаела Стоичкова стана двойна
12:03 / 11.05.2024
Апокалипсис: Земетресения, наводнения и силни бури в Гърция
20:45 / 10.05.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета