Родители и учители искат затягане на дисциплината в училищата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
15:00 / 03.07.2014
1817
Родители и учители искат сериозно затягане на дисциплината и повишаване на качеството на преподаване в рамките на средното образование. Това показва интернет анкета на министерството, в която участие са взели близо 9 хиляди души.

8 724 души - родители и учители са участвали в интернет анкета на Министерството на образованието. Целта на допитването е да се види общественото мнение по спорните въпроси, заложени в стратегията за развитие на средното образование. Сред най-любопитните въпроси е този за санкциите, които трябва да понасят учениците, неизпълняващи задълженията си. Отговорите показват желание за по-строги мерки.

На въпрос трябва ли учениците от първи до четвърти клас да повтарят съответния клас и да полагат поправителни изпити, родители и учители са отговорили категорично - "да".

Участвалите във въпросника на Министерството са разделени за необходимостта от провеждане на национално външно оценяване след 4 клас.

Разделение има и по въпроса каква да е продължителността на обучение в рамките на средното образование. 40% искат тя да е до 7 клас, също толкова обаче настояват за 8-и. Въпросът за оценяването на децата до 4 клас също предизвиква дискусия. 60 на сто желаят и количествени, и качествени оценки, а 40 % се обявяват на учениците да не се поставят бележки по шестобалната система.


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Първи подробности за тежката катастрофа край "Маказа", има много ...
Днес отбелязваме Международния ден на сестринството
Поскъпват основни хранителни стоки
Тежка катастрофа спря движението за "Маказа"
Въпреки високите, българите не спират да купуват имоти в това рай...
Времето днес леко ще ни пообърка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).