Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Родители и учители искат затягане на дисциплината в училищата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:00 / 03.07.2014Коментари ()1828
© Impact Press Group
Родители и учители искат сериозно затягане на дисциплината и повишаване на качеството на преподаване в рамките на средното образование. Това показва интернет анкета на министерството, в която участие са взели близо 9 хиляди души.

8 724 души - родители и учители са участвали в интернет анкета на Министерството на образованието. Целта на допитването е да се види общественото мнение по спорните въпроси, заложени в стратегията за развитие на средното образование. Сред най-любопитните въпроси е този за санкциите, които трябва да понасят учениците, неизпълняващи задълженията си. Отговорите показват желание за по-строги мерки.

На въпрос трябва ли учениците от първи до четвърти клас да повтарят съответния клас и да полагат поправителни изпити, родители и учители са отговорили категорично - "да".

Участвалите във въпросника на Министерството са разделени за необходимостта от провеждане на национално външно оценяване след 4 клас.

Разделение има и по въпроса каква да е продължителността на обучение в рамките на средното образование. 40% искат тя да е до 7 клас, също толкова обаче настояват за 8-и. Въпросът за оценяването на децата до 4 клас също предизвиква дискусия. 60 на сто желаят и количествени, и качествени оценки, а 40 % се обявяват на учениците да не се поставят бележки по шестобалната система.



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Roditeli-i-uchiteli-iskat-zatyagane-na-disciplinata-v-uchilishtata-502233
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.