ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
По морето: Поляци смучат алкохол от легени, скандинавка си купува чисто гола водка!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:30 / 21.06.2017Коментари (24)24844
©
Над 300 тона твърд алкохол и бира се пресушават само за едно денонощие на родното Черноморие показват сметки на бармани и кръчмари, пише "Телеграф". Само в Слънчев бряг, който в последните години се утвърди като Мека на алкохолния туризъм, дневно се харчат поне 100 тона питиета. При това още не е настъпил сезона, когато на Слънчака почиват 300 000 туристи. Макар че никой не води точен отчет колко чаши обръща, не е трудно да се направи сметка. 

Цифрите показват, че ако всеки турист изпива дневно по една стограмка аперитив и по една бира, то в курорта се харчат по 180 тона алкохол. Повечето почиващи обаче консумират поне двойно, особено когато питиетата са "ол инклузив" и никой не им брои чашите. Трябва да се сметне обаче, че 20% от почиващите са деца и около 10% трезвеници, посочи доц. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара. 

Въздържателите са най-вече по семейните хотели по Северното Черноморие, тъй като в Слънчев бряг голяма част от почиващите отиват именно с цел пиянстване. Само в едно нощно заведение на Златни пясъци с около 200-300 места всекидневно се зареждат по около 40-50 кашона с бутилки алкохол, главно текила и водка и поне 20 кега бира, разказват работещи в бранша. Отделно от това са баркроловете, при които пиенето на алкохол обикновено е на екс и прилича повече на състезание кой ще падне първи под масата. 

Те обаче от това лято ще бъдат забранени със закони. Поляците пият странни коктейли от всякакъв вид алкохол, забъркани в големи контейнери като легени, и слагат сламки и пият всички от един и същи съд. От сутринта пък се наливат германците и ирландците. Англичаните, които се напиват в родните курорти, основно са младежи, които в собствената си държава не пият през седмицата, а си го позволяват само в петък и събота, когато не са на работа или на училище.

Това разказа директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов. Той коментира още, че най-популярните пакети за почивка у нас са тези, които предлагат само нощувка и закуска. Причината е, че хората гледат преди всичко цената. Делът им в общите продажби надхвърля 75%. На второ място по продажби пък са офертите, в които са включени изхранване и местен алкохол. Едва 5% от хората търсят луксозни пакети с включен вносен алкохол.

Встрани от статистиката на изпития по морето алкохол не влиза тихото пиянстване по хотелските стои. Бутилките изпит спирт по стаите излизат наяве само когато в курорта стане някой голям резил. Подобен случай имаше преди няколко години, когато млада и пияна скандинавка се изтипоса дибидюс гола в супермаркет в Слънчев бряг със заветната мисия да си купи още две бутилки водка. 

Случката се разигра посред нощ в центъра на курорта, който гъмжи от народ. В Бургас още помнят друг случай - с изгубен на летището чужденец, който потърсил помощ от униформените с твърдението, че е отвлечен и не знае къде се намира. Обърканият човечец не спирал паникьосано да повтаря, че нещо страшно се е случило с него и вероятно е бил похитен и упоен, защото за последно си спомнял, че бил на двуседмична почивка в Слънчев бряг, от която няма нито един спомен. Дошъл в съзнание след дълъг алкохолен делириум едва на летището.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Mari Aana Rorra
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
В Пловдив отбелязват 9 май
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: