ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Незаконната автомивка в жк "Тракия" отвори врати днес
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:48 / 10.10.2011Коментари (29)9856
© Plovdiv24.bg
Въпреки забраната, която беше наложена с писмото на Министерството на регионалното развитие и благоустройството от 13.07.2011 г. до Началника на Регионалната Дирекция за Национален Строителен Контрол - Южен Централен Район и с която се нарежда на същата да вземе мерки по отстраняването на незаконните строежи (автомивка и кафене) в района зад блокове 155, 155А и 156 на ЖР "Тракия", Plovdiv24.bg научи, че въпросната автомивка от днес функционира. Ето какво ни написаха наши читатели, станали свидетели на нейното отварянето и безкрайно огорчени от незпазването на законите в България:

България е страната на неограничените възможности. Само в държава като нашата е възможно напълно незаконни обекти да отварят врати и да функционират с години без нито една институция да се намеси и да въдвори ред. 

За пореден път държавата показа на хората, че тя не се грижи и не ги защитава, а по-скоро гледа отгоре им с насмешка. Поредното доказателство за това идва от най-големия квартал във втория по големина град в България - жк Тракия. Вече 9 месеца гражданите от блокове 155, 155А и 156 и близките до тях жилищни сгради се борят срещу изграждането на една автомивка и едно кафене. 

Бяха водени разговори с кмета на района, подавани молби и оплаквания до различни видове институции. Дори се стигна до контакти с МРРБ и Омбудсмана на републиката. В крайна сметка министерството с официално писмо разпореди събарянето на обектите, които според МРРБ ‘представляват незаконни строежи по смисъла на чл. 225, ал. 2, т. 2 от ЗУТ, които подлежат на премахване по реда на чл. 225 от ЗУТ'.

Също така на сектор Пловдив при РДНСК-ЮЦР бе възложено да извърши проверка, да се съставят изискващите се констативни актове, както и да се образуват административнонаказателни производства срещу виновните лица. Междувременно гражданите също се обърнаха с молба към кмета на Тракия да бъдат наказани служителите от общината, отоговорни за незаконния проект. 

Това беше в края на юли. Хората си отдъхнаха и се отдадоха на спокойна лятна почивка, уверени че проблемът е решен и автомивката няма да пречи на спокойствието им, нито да замърсява въздуха в квартала. 

Но какво се случи от тогава? Нищо. Пълно мълчание: и от РДНСК и от кмета.

До днес. Автомивката просто отвори врати. А защо пък не? Като се замисли човек закон няма, при условие че няма кой да се грижи за спазването му. Институциите не помръднаха пръста си, кметът си замълча 'дипломатично', а мивката просто пусна маркучите. 

А какво да кажем за хората: обидени, неразбрани, незащитени. Към кого да се обърнат те сега? Или просто да вземат нещата в свои ръце и сами да потърсят справедливост, докато властта стои и гледа отстрани? Може би точно заради това безхаберие, а може би 'тесни интереси' днес в България се случват инциденти като в Катуница.

Искрено благодарим на кмета, общинските институции и министерството за 'оказаното съдействие'. Вие правите града ни и България като цяло едно по-добро място за живеене.

От кметството на район "Тракия" увериха репортер на нашия сайт, че незабавно ще бъде разпоредена проверка по случая.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на НИКОЛАЙ ОБЕКТИВЕН
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: