ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Младен Маринов: Когато няма контрол, не се спазва законът за движение по пътищата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:24 / 16.12.2019Коментари (3)4364
©
Министърът на транспорта Росен Желязков заяви, че има нужда от нов Закон за движение по пътищата. Той говори по темата на кръгла маса за пътния травматизъм в НДК.

На събитието присъства ръководството на МВР, на институции имащи отговорност към движението по пътищата.

По думите на Желязков този закон трябва бъде приет в рамките на мандата на този парламент, а изпълнителната власт трябва да го подготви и да набележи целите, сроковете за тях и да поеме ангажимент за тяхното уреждане.

"Трябва ни системност", посочи министър Желязков и допълни, че отделните елементи /институции и структури/ трябва да взаимодействат непротиворечиво.

Той отбеляза още, че подготовката на водачите и контролът, който се оказва, не е от най-лошите в Европа, за разлика от статистиката за смъртност и ранени при пътни произшествия.

Според вътрешния министър Младен Маринов с прекалените промени в нормативната уредба гражданите се объркват. "Правейки ново законодателство трябва да се фокусираме върху гаранциите за неговото изпълнение", допълни той.

Министърът посочи, че засилващият се контрол няма да е от полза в перспектива. Той обясни, че възможността да се обхванат всички участници от движението чрез контрол е много малка.

"Трябва да вървим към промяна в поведението на водачите", коментира той и допълни, че дискусиите по темата с пътния травматизъм трябва да са в постоянния фокус на обществото.

Според министър Маринов, българското общество е свикнало някой да го контролира и когато сметне, че е без контрол мотивацията за спазване на закона намалява.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Momchil Manov
премахни филтъра

0
 
 
Кога "Гражданската отговорност" ще стане индивидуална, а не на колака? Кога, господа, най-накрая ще проумеете, че не автомобилът извършва нарушенията, а задкормилното устройство, че не кубатурата и мощността определят дали един шофьор е рисков или не?
0
 
 
KНищо не се споменава за калпавите пътища! И магистралите са такива само на хартия! След 1 седмица г-н Младенов ще станат 2 месеца, откакто ви зададох въпроса колко безотговорни лица от АПИ има глобени за това ужасно състояние на пътищата. Отказвате да посочите и кой трябва да налага глобите. Пари за поддръжка на пътищата, ЗА КОЕТО ХОРАТА ПЛАЩАТ, няма, а за издръжката на рекетьорите от БГТОЛ има. Затова, че в БГТОЛ всичко е батак, го отнасят редовите граждани. БГРЕКЕТ могат да глобяват хората, а те как да глобяват АПИ за това състояния на пътищата. За 15 години няма направен нито един път като хората! Отговоретеи г-н Младенов! Колко катастрофи като тази до Своге трябва да станат, за да ви светнат лампичките? Трябва ли по пътя Асеновград-Смолян някое срутще да затрпа някоя кола и да има жертви, да ви загреят реотаните?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: