ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Кризата в строителството се задълбочава, постоянно съкращават хора
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:32 / 07.08.2012Коментари (13)3747
©
Сезонно заетите в строителството тази година са по-малко от миналата. Очакваме до края на 2012 г. да освободим още 4000 - 5000 души в сектора. Това каза Иван Бойков, изпълнителен директор на Камарата на строителите в България.

По наши сметки - 76 000 души сме освободили от 2008-а година насам. Обемите постоянно падат, тоест ние нямаме работа, каза Бойков и посочи, че това личи и по данните на Националния статистически институт.

Свършиха магистралите, метрото, не се задават други големи обекти тази година, освен по водните цикли, но там са само търгове. Прогнозата е да освобождаваме хора, не да назначаваме, каза той.

По данни на строителния бранш, 17 % е безработицата в сектора. По думите му - няма признаци за изход от кризата. Иван Бойков заяви, че това е отрасълът в най-голяма криза и продължава да пада надолу. Общините нямат пари за капиталови разходи, държавата е свила капиталовите разходи само до съфинансиране на европейски проекти. Като брой строителните фирми се запазват, но обемите рязко намаляват, както и заетите в тях.

Източник: Агенция "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 07.08.2012 г.
+8
 
 
Живеем в една феодално зависима бананова република. НЯкои хора на това му казват демокрация а други говорят за някаква си измислена пазарна икономика. Реално погледнато това просто не е държава. Тя се упправлява от някакви компаниии -някъде към 20 на 20 бр. . В държавата цари монополизъм толериран от държавата. Всичко скача поголовно. Да се чуди и мае човек на какво ли не и защо: 1. Сбъркана здравна система - човек плаща здравни осигуровки, плаща на някакви ментета джипита а отделно представете си тези медицински персони си искат и 10 лева за медицинско. В това направление - мачкайте жестоко ....аз поне имам успех. 2. Строителството е цяла индустрия - един механизъм от много взаимо свързани неща - няма да се спирам на тях. Такова няма ...... 3. Банкова система -- една пълна порнография ....разни пиари - т. нар- велики икономисти ви говорят какви не глупости. Тези мекерета имат целта и задачата да защитават нечии интереси Извод - представете си централната европ. банка - има 0 лихвен процент . Нямам намерение да коментирам тука продължението. 3. Енергийните монополи - правят си каквото искат. Решение има за всичко ....ежедневно една купчина неграмотни икономисти говорят неща където не им е работата. Освен това ....разни "научни творци" вадят от 9 дерета глупости да обясняват какво ли не. Просто не вярвайте Е ..да не забравяме че има и хора които режат ленти тук и там. "4. На това аз му казвам сбъркана държава. Истината --теглете си парите и който може да напуска. Криза няма - това е една интересна пропаганда . Още нещо ...някой се взривил и ..това беше добре дошло за управляващите ....е какво от това ..кой го интересува това ...нагледахве се на една купчина простотии.
+2
 
 
Изводът е един, час по-скоро социализъм!!!! При социализма и работниците в строителството вземаха добри пари, и хората получаваха евтини апартаменти!!!
Aнонимен
на 07.08.2012 г.
+5
 
 
Да бе, затова дупка не остана незастроена и продължават да копат. едвам се укрОтиха за сезона.
+12
 
 
В началото на строителният бум английски и немски експерти казваха че предстои имотен балон.Според тях цената на едно нормално жилище ( по 25 квадратни метра на обитател ) трябва да струва осем годишни заплати.По онова време това бяха около 20 000 евро.Цените се напомпиха и станаха 3-4 пъти по високи.Естествено балона се спука и сега пазара се връща към своята отправна точка.По методиката на западните експерти можем да кажем , че в момента едно жилище от 75 квадрата би следвало да струва не повече от 34 000 евро или 450 евро квадрата.И това за чиста жилищна площ, без общи части , тераси и изби.Но също тази сума трябва и да я намалим с лихвите по банковите заеми които са около 10%ГПР и сумата става 405 евро.От тук вече важи основният принцип на пазарната икономика:Една стока струва толкова за колкото може да се продаде!При настоящата криза нищо чудно цените да паднат под 300 евро квадрата.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Лято 2024
"Хемус" 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: