ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Експерт за ужаса в Маноле: Най-вероятно извършителят е изпитвал затруднения да се адаптира към високите изисквания на жертвите му
Автор: Йоланда Пелова 18:31 / 05.12.2023Коментари (1)5108
©
Най-вероятно извършителят на убийствата в Маноле е изпитвал затруднения да се адаптира към високите изисквания на жертвите му. Това заяви в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" доц. Неделчо Стойчев, криминален психолог и бивш ректор на Академията на МВР.

"Това са хора от т. нар. социализирани представители на малцинствата. Даже аз бих допуснал, че статусът, който е имал семейството на жената, тъщата най-вероятно е бил по-висок и като образование, и като имотност, в сравнение с техния зет. И той през цялото време най-вероятно е изпитвал затруднения да се адаптира към техните високи изисквания.

Стандартът на живот при всички положения е израз и на самочувствието на съответния човек. В крайна сметка, той също е искал да бъде припознат като човек, който има някакво влияние или някакво отношение и значимост за тях, обаче в крайна сметка, сигурно през годините не е получавал такива знаци, а точно обратното – бил е неглижиран, отхвърлян, винаги са му се търсили някакви кусури, може да е имало подигравки.

Мисълта ми е следната: че ако той имаше по-висок статус от тях, той не би прибегнал по този начин да разрешава конфликта, да ги убива и след това, поради липса на всякаква перспектива за себе си, да слага край на живота си. Той би намерил други начини, други способи, с които да демонстрира своето превъзходство и да се опита да реши този конфликтен възел", коментира доц. Стойчев.

По думите му инцидентът в Маноле има всички характеристики на една битова драма: "Най-вероятно през годините той много често сигурно е мислил или пък се е заканвал, че ще направи това нещо, и най-накрая, стигайки до това решение, го е осъществил на практиката, тъй като не е виждал оттук нататък никакви перспективи за себе си и най-вероятно връзката, която е имал със съпругата си, да продължи по обичайния начин. 

Човекът, който е извършил престъплението, се е самоубил, което означава, че може да предположим, че най-вероятно това, което го приемаме като събитие, с което той не е могъл да се съгласи, не е могъл да го отработи рационално и се е превърнало в един такъв непреодолим, травмиращ фактор, за да реши да убива", обърна внимание криминалният психолог.

Според него случилото се е най-вероятно някакво окончателно решение: "Това е поредният случай на обострени семейни взаимоотношения, които явно са протрахирани, продължителни във времето, и завършват с такъв трагичен край, какъвто се е случил в село Маноле.

Явно е, че е имало дългосрочен конфликт, при който нещо се е случило непосредствено преди конфликта. Когато се правят психологични анализи на такива тежки престъпления, обикновено се търси някакъв пусков елемент и фактор – нещо, което се е случило непосредствено преди извършителят да реши да отнеме живота на жертвите.

Най-вероятно той се е почувствал отхвърлен, унизен, и в крайна сметка е решил и да се самоубие, тъй като в крайна сметка най-вероятно той оттук нататък вече не е виждал никаква житейска перспектива за себе си".


Още по темата: общо новини по темата: 5
05.12.2023 »
05.12.2023 »
05.12.2023 »
05.12.2023 »
05.12.2023 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И? Има ли превенция? Или само статистика ще се прави? Другата страна има ли някаква вина за този конфликт, или това не е важно?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Евроизбори 2024
България в еврозоната
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: