ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Експерт за сиренето, пълно с вода: След време се образуват вещества, които не бива да се консумират | ||||||
| ||||||
Според наредбите сиренето може да съдържа до 60% вода, но при 35 марки съдържанието е над 65%. А в един от проверените продукти е дори 87%. Този продукт няма нищо общо със сиренето, смята молекулярният биолог д-р Сергей Иванов. "При високото водно съдържание и влагозадържащите агенти се образуват след време вещества, които не бива да се консумират", обясни още д-р Иванов в предаването "Здравей, България". "То няма хранителни свойства и има намалени жизненоважни за организма бактерии", каза Симеон Присадашки от Асоциацията на млекопреработвателите в България. Според Присадашки продукт, който съдържа 87% вода, не може да се нарича сирене. Д-р Иванов обясни, че цената не е гаранция за качество. "Половината от скъпите марки - над 16 лева на килограм, са с повече вода", обясни той. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Досега такова падение в "Стани богат" не е имало
13:49 / 04.05.2024
Пътничка даде 4 по 20 стотинки и 2 по 10, вижте реакцията на шофьора
18:55 / 05.05.2024
Жената на Зомбори във "Вина" с тежка изповед
20:54 / 04.05.2024
Десетки шофьори в Пловдив осъмват с подобни хартийки по колите си
10:17 / 05.05.2024
Мистерия в Южна България! Откриха труп в кладенец
17:46 / 04.05.2024
Нито един магазин на "Лидл" няма да отвори утре
18:44 / 04.05.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета