ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Експерт за сиренето, пълно с вода: След време се образуват вещества, които не бива да се консумират | ||||||
| ||||||
Според наредбите сиренето може да съдържа до 60% вода, но при 35 марки съдържанието е над 65%. А в един от проверените продукти е дори 87%. Този продукт няма нищо общо със сиренето, смята молекулярният биолог д-р Сергей Иванов. "При високото водно съдържание и влагозадържащите агенти се образуват след време вещества, които не бива да се консумират", обясни още д-р Иванов в предаването "Здравей, България". "То няма хранителни свойства и има намалени жизненоважни за организма бактерии", каза Симеон Присадашки от Асоциацията на млекопреработвателите в България. Според Присадашки продукт, който съдържа 87% вода, не може да се нарича сирене. Д-р Иванов обясни, че цената не е гаранция за качество. "Половината от скъпите марки - над 16 лева на килограм, са с повече вода", обясни той. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Огнен ад на 115 км от АМ "Тракия"
22:08 / 17.05.2024
Ергенът се появи на живо по bTV, направи първи коментар
10:59 / 17.05.2024
Почина майката на Веселин Маринов, отмени концерти
15:49 / 17.05.2024
Жени с много красиви имена празнуват днес
07:38 / 18.05.2024
Надежда от "Ергенът" с бедна издръжка от бившия
08:58 / 17.05.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета