ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Експерт след тежката катастрофа: В Лондон има 26 хиляди камери, в Пловдив няма нито една стационарна камера за скорост
Автор: ИА Фокус 10:10 / 14.05.2024Коментари (8)8200
© Фокус
Достатъчни ли са мерките на държавата в борбата с войната на пътя? Темата пред NOVA коментираха адвокатът Силвия Петкова и Илия Тодоров от Българската асоциация на пострадали при катастрофи.

"В Лондон има 26 хиляди камери, в Пловдив няма нито една стационарна камера за скорост. Подвижните устройства там са три на брой. В София стационарните камери са две", каза Тодоров.

След зверската катастрофа в Пловдив: Какво е състоянието на пострадалите

Според адвокат Петкова е на мнение, че липсата на ефективен контрол, обществената нагласа и култура на младите хора водят към култ към високата скорост. "Младите хора взимат пример от инфлуенсърите, които шофират след употреба на алкохол и наркотици, както и с висока скорост", обясни тя.

"Въпреки че се въведе понятието "нов водач", в България на практика младите шофьори нямат специален статус. Единствената разлика с останалите водачи, е че новите имат по-малко точки в контролния талон", добави Тодоров и разказа, че в европейските държави към новите водачи има специално отношение – две години да шофираш в присъствието на опитен придружител или автомобилът да е с ограничена мощност.

Според Петкова в българското законодателство отнемането на автомобил става единствено след употребата на алкохол и наркотични вещества, като от гледна точка на пътно-транспортни произшествия тази мярка не се прилага.


Още по темата: общо новини по темата: 45
28.05.2024 »
27.05.2024 »
23.05.2024 »
23.05.2024 »
22.05.2024 »
21.05.2024 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Камерите няма да спрат джигитите по пътищата. Те просто документират и записват ситуацията. Истината е, че трябва да има повече катаджии, но не да ми стоят на сянка някъде опънали камерката, а да има линеен контрол...в движение се виждат най-добре нарушителите. Смешно ми е като чуя за камерите..и като има камери в магазините,,,,стават ли кражби-стават...някой такова ли го..не влизат си крадат и си тръгват...камерата няма да спре крадците или джигитите, но виж ако има полиция...тя ще спре нарушителя. П.С. Да споменавам ли за случая с хванат водач 2 пъти пиян за 1 ден от пътни полицаи..Ми още след 1-вият път го арестуваш, барабар с колата..Те го спрели тествали го,,,видяли че е пил,,,сложили му глоба, свалили му номерата и го пуснали пал...След няколко часа онзи пак кара същата кола със свалените номера..Това истински случай отпреди няколко месеца между едни села в България. За какво говорим повече...
+3
 
 
В Лондон не са изпълнявали петилетни планове 5 за 4. Не са закърмили второ-трето поколение пътни "полицаи", които даже не разбират смисъла на работата си. Там се мисли ПРЕВАНТИВНО, а не се говорят глупости, след като станат такива терористични актове. В България, и най-вече в Пловдив, реално няма патрулиращи полицаи в истинския смисъл на думата. Тази терористична акция се извършва в АБСОЛЮТНИЯ ЦЕНТЪР на града и няма кой нито да го забележи, нито да противодейства, защото няма РАБОТЕЩИ униформени. После разправят пълни глупости от МВР за покачване на степента на рискове от терористични актове заради войните. В Пловдив може някой да тръгне с танк от Централна гара и да стигне до Панаира, без да бъде забелязян от полицията или други служби, ако не сигнализира гражданин или репортер през това време.
+2
 
 
И 300 хил. камери да има, като не се ползват и никой не се наказва - няма смисъл. Контрола е НУЛЕВ, всеки ден виждам нагли хора да минават на червено, не в последната секунда на жълтото, а наистина много червено. Просто знаят, че може и няма проблем. Трябва да се глобяваме за всичко от кофти гуми, хвърлен фас, изтекла аптечка... до минаване на червено и висока скорост. Всичко друго е карай да върви, едни ще умрат, други ще ги убият, трети ще си живуркат така още дълго...
+1
 
 
нали ако има много камери всеки ще спазва правилата и катаджиите ще останат само на заплата-не ги устройва
-1
 
 
Няма нищо, всичко е алъш вериж. В България положението по-пътищата наистина е много трагично но в частност Пловдив няма кой да ни задмине в Европа. Най-малко население най-много катастрофи, загинали, ранени и корупция. Затъваме и като нация и като народ и като всичко. Другия месец не забравяйте да гласувате за герб и промяната...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: