ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Експерт: Кланиците трият червения печат върху месото и слагат син | ||||||
| ||||||
Всички това, което видяхме вчера, е потвърждение на нашите сигнали – македонско месо влиза в България, а после става българско. Още през 2019 г. алармирахме, че месото влиза с много занижен контрол – буквално с четири червени цапаници по трупчето“. Това коментира пред bTV Симеон Караколев, председател Асоциацията на козевъдите и овцевъдите в България, след като вчера беше затворено предприятие в Кърджалийско заради 32 тона месо от Северна Македония. "Една добре организирана кланица изтърква червената мазаница и слага веднага синя върху нея. Така месото става българско. В една друга европейска държава случай като вчерашния щеше да доведе до затваряне на кланицата, конфискуване на месото и жестоки глоби, след които никой повече няма да си помисли за подобни практики“, посочи той. "Клиент на кланицата в Кърджалийско са големите търговски вериги. Те вчера бяха призовани, ако са вземали месо от нея, то да бъде върнато. То е компрометирано, а те са участвали в схема, заблуждаваща потребителите“, коментира Караколев. Той посочи, че качественото българско месо е със свеж и приятен вид и е отгледано от животновъди, спазващи европейски регулации. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
След забраната: Едно онлайн казино затвори, но друго отвори
10:26 / 21.05.2024
В Германия обявиха извънредно положение
19:30 / 01.06.2024
Тони Димитрова: Намерих я в калта
19:29 / 01.06.2024
На тази дата през 2024 година местим стрелките с един час назад
21:52 / 02.06.2024
Ползите от ябълковия оцет и кога и как да го пием?
21:59 / 01.06.2024
На 93 той каза заветното "Да" за пети път
13:11 / 02.06.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета