ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Едва 30% от свинското месо в магазините е българско | ||||||
| ||||||
"Не повече от половин милион. 90-те години са били четири милиона, така че е очевидно какво се случва", казва председателят на браншовата организация Димитър Михайлов. Той допълва, че във време, в което правителството говори за продоволствена сигурност у нас се произвежда под една трета от нужното свинско месо: "То е около 30 процента, със 70 процента внос". Докато браншът води преговори с държавата за подпомагане, производствените разходи изпреварват в пъти продажната цена на свинското. "И към момента едно прасе, което се продава от български производител е на загуба със 100 лева или по лев на килограм. Гледайки изкупната цена, можем да кажем, че тя е наполовина на цената на краставиците и доматите", посочва още Михайлов. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Почина известен актьор, изиграл култови роли в киното
13:25 / 18.05.2024
Търсещ работа по морето срина алчните ни бизнесмени
20:01 / 19.05.2024
Жени с много красиви имена празнуват днес
07:38 / 18.05.2024
Един от големите язовири може да прелее всеки момент
15:52 / 18.05.2024
90-дневната диета гарантира 30 кг надолу
11:24 / 18.05.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета