Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Напрежението около утвърждаването на управител на КОЦ ескалира! Кметът: Съветниците да решат дали да се гласува!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:25 / 09.09.2020Коментари ()9191
© Plovdiv24.bg
Ден преди сесията на Общинския съвет напрежението около утвърждаването на новия управител на КОЦ-Пловдив достигна връхната си точка.

Вече ви информирахме, че скандалният шеф на общинското здравеопазване Калин Калинов атакува новоизбрания директор д-р Марианна Янева със сигнали в прокуратурата, още преди да е назначена, както и че готви протест пред ОбС.

Днес из пловдивските общинари тръгна слух, че точката ще бъде оттеглена от утрешната сесия. Това обаче би означавало тежко погазване на закона, тъй като ОбС-Пловдив е длъжен в 14-дневен срок или при първата проведена сесия да разгледа и гласува утвърждаването на проведения конкурс.

Към момента точката остава в дневния ред, тъй като общинарите се страхуват да не станат клиенти на прокуратурата и другите правораздавателни институции, ако умишлено погазят закона.

Потърсихме за коментар Илия Кирчев, който заяви, че не иска да коментира темата преди утрешната сесия.

По-отговорен и словоохотлив се оказа кметът Здравко Димитров. Той заяви специално за Plovdiv24.bg, че действително има напрежение около тази точка, знае и за готвените протести, както и за внесените сигнали.

"Утре на сесията ще спазим закона и ще внесем точката, но може да я оттеглим и да не я подложим на гласуване. Ще призова общинските съветници, които бяха част от конкурсната комисия, да излязат и да обосноват избора си.

Ще оставя на ОбС да прецени дали са били убедителни. Ако преценят, нека гласуват точката и да утвърдят или отхвърлят новия управител", заяви пред наш репортер Здравко Димитров.

Консултация на Plovdiv24.bg с юристи след разговора с него установи, че ако точката бъде оттеглена по време на сесията, отново означава потъпкване на закона.


Още по темата: общо новини по темата: 194
27.01.2023 »
08.11.2022 »
01.11.2022 »
14.10.2022 »
27.09.2022 »
27.09.2022 »
предишна страница [ 1/33 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Naprezhenieto-okolo-utvurzhdavaneto-na-upravitel-na-KOC-eskalira-Kmetut-Suvetnicite-da-reshat-dali-da-se-glasuva-999228
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.