Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Какво се случва с обещаното от община Пловдив влакче до Альоша?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:00 / 07.06.2020Коментари ()14231
© Plovdiv24.bg
Преди 2 години от Община Пловдив закупиха влакче, което трябваше да ни вози от паметника на Васил Левски, по алеята на север към ресторант "Малък Бунарджик", по паважната улица до кръговото в подножието на Альоша. Общински съветници дори гласуваха цената на билетчето за атракционния влак е 1 лев. Какво се случи с него и защо пловдивчани така и не видяха това съоръжение? Читателка на Plovdiv24.bg се свърза с нас и повдигна тези въпроси. Ето какво ни е написала тя:

"Чрез вас искам да припомня една чудесна идея на общината, но изглежда вече забравена. Разхождайки се по алеите към паметника на Альоша, откъдето се открива чудна гледка към града, се сетих ,че преди повече от две години Община Пловдив поръча влакче, с което желаещите ще могат срещу 1 лв. да стигнат до върха на хълма Альоша. Всичко уж беше готово, изпитанията преминали успешно. Кметът г-н Тотев тогава обяви даже,че търси шофьор за атрактивното превозно средство, доста приказки изприказва и всичко беше до там. Парите са усвоени, влакчето прашасва при производителя си и няма атракция за населението. Искам да попитам ще проработи ли това влакче?То може да обикаля и гребната база или градската градина,редно е да се използва,изразходвани са средства, или защо да си създаваме грижи, то вече е забравено, мина давност".

Ето какво установи проверка на Plovdiv24.bg по случая:

Влакчето е закупено още преди години за 138 000 лева от производителя – фирма "Балканкар Рекорд“. Била е направена една тестова обиколка по трасето. Тогава от фирмата производител констатират, че пътят е доста лош – има 10-15 дупки, които трудно биха се заобикаляли с влакчето. От фирмата са категорични, че ако влакчето се движи по това трасе, най-много до 2 месеца то ще бъде потрошено и ще е за ремонт. Затова от "Балканкар Рекорд“ отказват при това положение да издадат необходимата гаранция за поддръжка. Оттогава то стои на съхранение и се чака Общината да ремонтира въпросния участък по "Бунарджика“, за което вероятно ще чакаме още няколко години.


Още по темата: общо новини по темата: 61
01.07.2023 »
17.03.2022 »
21.09.2021 »
21.09.2021 »
21.09.2021 »
30.06.2021 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kakvo-se-sluchva-s-obeshtanoto-ot-obshtina-Plovdiv-vlakche-do-Alyosha-973273
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.