Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ген. Мутафчийски нарекъл Пловдив "образцов град"
Автор: Диана Бикова 11:47 / 13.05.2020Коментари ()14506
© Plovdiv24.bg
Председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски е похвалил Пловдив пред кмета Здравко Димитров, каза преди минути на онлайн брифинг градоначалникът, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

В телефонен разговор вчера ген. Мутафчийски казал: "Вие се показахте като образцов град", сподели Димитров. Той благодари на премиера Борисов за адекватните мерки и изрично посочи обещанието от вчера за намаление на ДДС на 9%. 

"Справихме се достойно. Благодаря на всички. Благодаря и на медиите, чрез които информацията от Общинския кризисен щаб достигаше до съгражданите ни" - каза кметът.

Здравко Димитров уточни, че от 14 май отпадат всички негови заповеди като председател на общинския кризисен щаб и остават в сила разпорежданията на министъра на здравеопазването. 

Направено е проучване, според което около 60% от родителите искат да се отворят детските градини, но засега това няма да се случи.

Горещата телефонна линия към община Пловдив ще продължи да функционира и след края на извънредното положение.

Шефът на общинското здравеопазване д-р Калин Калинов заяви, че е приятно изненадан от реакцията на всички болници - и частни, и държавни, и общински, за предприетите мерки за справяне с пандемията. "Ние се подготвяхме и очаквахме доста по-голяма бройка, а се оказа доста по-малка. Това е благодарение на адекватните мерки" - каза той.

Д-р Калинов е категоричен, че няма нито един заболял медицински работник в общинското здравеопазване.

На този етап детските кухни остават затворени, тъй като условията не позволяват осигуряване на 100% безопасност, коментира още той.

Зам.-кметът Илия Кирчев посочи, че несъбраните до момента местни данъци и такси са около 2 милиона, а в сравнение със същия период на миналата година са със 17 милиона по-малко.

Кирчев припомни, че най-засегнатите - малките и средните търговци, са били освободени от данъци и такси. Утре на сесия на Общинския съвет ще се обсъжда пакет мерки за периода след извънредното положение.

От 14 май се възстановява работата на "Синя зона", припомни зам.-кметът.


Още по темата: общо новини по темата: 17028
09.05.2024 »
09.05.2024 »
08.05.2024 »
06.05.2024 »
09.04.2024 »
09.04.2024 »
предишна страница [ 1/2838 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Gen-Mutafchiiski-narekul-Plovdiv-obrazcov-grad-966188
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.