Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Страх сред пловдивчани чрез фалшиви новини - метод на новата медийна бухалка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:47 / 10.01.2020Коментари ()12835
© Plovdiv24.bg
Нова медийна бухалка в Пловдив раздава правосъдие от името на всички оторизирани органи и институции, взети вкупом.

Безпрецедентната атака срещу управителя на ВиК Пловдив Спартак Николов обаче излиза извън рамките на разчистване на лични и партийни сметки. Месеци наред, бавно и методично, една медия руши имидж и име на висш мениджър. На този, който се е доказал професионално и чиято стратегия за развитие на дружеството е одобрена от 6 /шест!/ междинни доклада, включително "Джаспар" и ЕК.

Сега палитрата от похвати включи и фалшивите новини. Така миналата седмица Пловдив осъмна с гръмкото заглавие, че ей сега, след секунди, тук се случва "Перник-2". Възползвайки се от националните събития за ареста на екоминистъра Нено Димов, отново заради водната криза в Перник, пловдивската бухалка ни събуди тази сутрин с новината, че ДАНС и МВР нахлули във ВиК Пловдив.

Както добре знаем, на една лъжа, повторена 100 пъти, накрая хората започват да й вярват. Ама да не забравяме и за овчарчето Калитко, което два пъти подавало фалшиви сигнали, че вълци нападнали стадото му, пък когато хищниците наистина дошли, никой не му повярвал и вълците издавили овцете.

Да припомняме ли, че начело на борбата с фалшивите новини в предишния мандат на ЕК беше българският еврокомисар Мария Габриел? Най-вероятно новата медийна бухалка се възползва от промяната на ресора й, считайки, че до евроинституциите няма да достигне информация за зомбирането, на което подлагат пловдивчани.

С каква цел обаче се прави?

След като овладяха Общината и взеха на концесия градоначалника, собствениците на медийния парцал искат да овладеят и част от държавните дружества в Пловдив, като ВиК е една от основните им цели. Именно това е причината за безпрецедентната атака с фалшиви новини през последните месеци.

Докога институциите ще бездействат?

Както има престъпление, така има и престъпно бездействие. В момента едрият капитал на Пловдив, който стои зад фалшивите новини за водна криза в града, всява смут и паника сред огромна маса от хора. Прави го с лични бизнес и корпоративни цели, без да му пука от щетите, които нанася умишлено над населението на Пловдив и областта. Докога институциите ще мълчат по въпроса и ще позволяват на един медиен парцал да всява умишлено паника сред над 600 000 души?


Още по темата: общо новини по темата: 57
16.09.2022 »
03.05.2022 »
15.03.2022 »
01.12.2021 »
01.12.2021 »
17.03.2020 »
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Strah-sred-plovdivchani-chrez-falshivi-novini-metod-na-novata-mediina-buhalka-927510
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.