Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Официално: Здравко Димитров с цели 9 заместници!
Автор: Диана Бикова 10:43 / 05.12.2019Коментари ()7762
© Plovdiv24.bg
Част от екипа на новия кмет Здравко Димитров
Преди минути пловдивските общински съветници приеха новата структура на община Пловдив, която включва деветима ресорни зам.-кметове. 30 старейшини гласуваха "за", 14 - "против", въздържаха се четирима. 

Предложението беше внесено от Здравко Димитров, който изтъкна, че новата структура е съобразена с предизвикателства:

"Не е лесно да се намерят качествени хора да работят при тези условия. Няма политически назначения. Ще обърнем администрацията към гражданите – с ясно изразени правила и отговорности. Има много неща, които ме дразнят и мен. Аз не живея някъде другаде, и аз попадам в задръствания и т.н.“, заяви градоначалникът.

Той припомни, че по времето на кмета Тотев имаше седем заместници и подчерта, че двама повече не биха утежнили финансово и структурно общината.

Димитров беше подкрепен от главния секретар на общината Ангелина Топчиева. Тя обясни, че е бил направен анализ преди предлагането на новата структура. По думите ѝ, през 2010 г. година ръководните щатни бройки в администрацията са били 60, а сега се предлагат 52, които включват и ресорните заместници.

Предложението веднага беше атакувано от независимия съветник Слави Георгиев. Той заяви, че всички са обещавали съкращения по време на предизборната кампания. Според него предложението за новите назначения е в разрез с предизборните обещания за реформиране и оптимизация на администрацията.

Това мнение подкрепи и Йордан Иванов от групата на "Демократична България“:

"Трябва да се даде знак от върха, че не се расте по партиен признак, а по заслуги - кметовете да бъдат намалени на 5, като ресорите се слеят и се разчита повече на експерти и дирекции“, заяви той, но веднага беше контриран от Николай Радев:

"Колега, не хвърляйте образованието в една друга купчина несъвместими действия на общината - то трябва да бъде на първо място, за да не се излагаме в Европа“, остро отряза директорът на ЕГ "Пловдив".



Още по темата: общо новини по темата: 787
07.02.2022 »
03.02.2022 »
03.02.2022 »
09.12.2021 »
25.11.2021 »
25.11.2021 »
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Oficialno-Zdravko-Dimitrov-s-celi-9-zamestnici-919481
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.