Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кметът на община "Родопи" с отворено писмо за протеста в Скобелево
Автор: Мариана Панчева 10:34 / 08.07.2019Коментари ()4870
©
Кметът на община "Родопи" Пламен Спасов излезе с отворено писмо по повод протестни действия в село Скобелево:

"На 03.07.2019 г. получих уведомление от Иван Пенчев (б.а. по адресна регистрация, жител на с. Йоаким Груево, община Стамболийски) за намерение за провеждане на граждански протест в с. Скобелево с начало 05.07.2019г. от 13,30 часа, съгласно чл.8 и чл.11 от Закона за събранията, митингите и манифестациите. Като администрация предприехме действия за уведомяване на Районно управление на МВР - Стамболийски, съгласно изискванията за провеждане на протести и манифестации.

На 05.07.2019г. в 14:30 часа пристигнах в село Скобелево заедно с екип от заместник-кмет, главен архитект и директор на "Специализирана администрация", пътен инженер и началник отдел "Горско стопанство", за да се срещна лице в лице с жителите и да обсъдим всички проблеми на място. Присъстваше и кметският наместник на Скобелево. Направихме обиколка на селото, нямаше протестиращи, нямаше медии, нямаше протест.

Оказва се, че протестът е проведен около 9 часа (начало и край), пред точно определена медия, без да уведомят местната власт и полиция за промяната, вероятно с цел изнасяне на невярната информация и изказване на неистини пред обществото. Свързах се с Иван Пенчев, организатор на протеста и попитах, защо не се провежда протестът. Получих отговор, че господинът е болен и не е наясно с това каква е ситуацията в момента в селото и не знае защо няма хора.

На въпроса, защо е сменен началният час на мероприятието и не са уведомени Общината и полицията, г-н Пенчев отговори: "Защото така решихме!"

С екипа ми изчакахме един час и тръгнахме. Останаха само крайно некоректните изказвания от страна на организаторите на протеста, както и крайно некоректното отразяване от страна на медията. Организаторите трябва да понесат своята отговорност,относно противозаконното провеждане на мероприятието. Спрямо ЗМСМА за нарушаване на обществения ред се налага административно наказание - глоба. Има законови норми, които следва да бъдат спазвани. И не на последно място - остават неотговорени въпросите:

Защо протестиращите избягват и не желаят присъствието на местната власт?

Защо протестът бе отразен от една медия?

Защо самата медия, не потърси и не отрази и гледната точка на администрацията?

Днес - 08.07.2019 година, комисията от експерти ще излезе с Протокол от посещението си на място, с констатации по всяка точка, засегната от протестиращите", пише Спасов. На 5 юли жителите на село Скобелево са провели протест, съпроводен с блокиране пътя на населеното място заради преминаването на камиони, превозващи дървесина, които - както твърдят хората, са разбили пътната настилка.


Още по темата: общо новини по темата: 148
28.05.2024 »
07.05.2024 »
28.12.2023 »
20.12.2023 »
18.12.2023 »
18.12.2023 »
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница

Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Kmetut-na-obshtina-Rodopi-s-otvoreno-pismo-za-protesta-v-Skobelevo-880824
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.