Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Продължава пръскането срещу кърлежи в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:39 / 28.05.2019Коментари ()3678
©
От специализираното общинско предприятие "Дезинфекционна станция“ информират пловдивчани и гостите на града, че до 3-ти юни ще продължават активните дейности по дезинсекция на публичните зелени площи срещу кърлежи. При благоприятни за работа метеорологични условия, обработките на окосените тревни площи ще се извършват при следния график:

29-ти май 2019 г. - район Централен 

30-ти май 2019 г. - район Северен и район Източен 

31-ви май 2019 г. - район Тракия и район Южен 

03-ти юни 2019 г. - район Западен

Приоритетно ще се обработват големите паркове и детски площадки. Използват се само разрешени за употреба биоцидни препарати, в съответната препоръчителна доза и концентрация. Специалистите съветват отглеждащите пчелни семейства в района на предстоящите обработки, да ограничат полета на пчелите в указания по-горе период.

По данни от РЗИ-Пловдив, изнесени в седмичния бюлетин за епидемичната обстановка в региона, за дните от 17-ти до 25-ти май т.г. броят на ухапаните от кърлежи и насекоми е един, като случаят не е в Пловдив. За седмицата от 10-ти до 16-ти май, ухапаните от кърлежи са двама, от които един в Пловдив. За периода от 26-ти април до 9-ти май няма ухапвания от кърлежи и други насекоми, регистрирани в РЗИ-Пловдив.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Produlzhava-pruskaneto-sreshtu-kurlezhi-v-Plovdiv-872286
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.