Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
След 5-часово заседание, съдът остави Вълко Арабаджиев в ареста
Автор: Екип Plovdiv24.bg 23:01 / 24.01.2019Коментари ()8260
© БГНЕС
Специализираният апелативен съд остави в ареста Вълчо Арабаджиев, син на Ветко и Маринела Арабаджиеви, който е обвинен за участие в престъпна група за пране на пари, ръководен от родителите му. 

Определението на съдебния състав, воден от Галя Георгиева, беше произнесено след 5-часово съвещание и е окончателно. то е подписано с особено мнение от един от членовете на състава, съобщи БНР.

По време на днешното заседание съдът прие тройна медицинска експертиза от "Пирогов“, според която Вълчо Арабаджиев не страда от заболяване, което да не му позволява да бъде в ареста. Адвокатът му Илиян Василев заяви в залата, че прокуратурата няма доказателства, за това че подзащитният му е знаел за евентуален престъпен произход на над 5 млн. лв., открити в банкови касети на негово име. 

Съдиите отбелязаха, че промяна на мярката на Арабаджиев в по-лека би затруднило разследването, като според тях има възможност той да се укрие.

Арабаджиев беше задържан в края на август като част от организирана престъпна група на родителите му за данъчни престъпления и пране на пари.

За трети път защитата на обвиняемия иска смекчаване на мярката му за неотклонение. На заседанието в четвъртък пред магистратите беше представена тройна съдебно-медицинска експертиза, която удостоверява, че проблемите на Арабаджиев с гръбнака не налагат хирургична намеса, нито медикаментозно лечение. Именно това бе един от мотивите на съда да остави обвиняемия в ареста. 

За неуважително отношение към съдиите беше глобен адвокатът на Арабаджиев Илиян Василев. Той за пореден път заяви, че клиентът му не е знаел, че намерените над 5 млн. в сейф на семейството са от престъпна дейност.

Защитникът представи и кореспонденция, която според него доказва, че банкнотите са сложени във въпросния сейф по искане на Маринела Арабаджиева.


Още по темата: общо новини по темата: 142
16.02.2024 »
08.01.2024 »
28.01.2023 »
21.04.2022 »
05.12.2021 »
18.08.2021 »
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Sled-5-chasovo-zasedanie-sudut-ostavi-Vulko-Arabadzhiev-v-aresta-844561
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.