Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кой падна от сцената на "Пловдив 2019“?
Автор: Любомир Минчев 15:29 / 07.12.2018Коментари ()17630
©
Фондация "Пловдив 2019“ представи идеята си за откриващия спектакъл  на 12 януари. На дописката си сложих заглавие: "1000 пловдивчани се качват на сцената на "Пловдив 2019“. Един лумпен от времето на Славчо Атанасов написал отдолу:“ И ще паднат, както се е срутила вавилонската кула на греха!“ Сложил и удивителен знак идиотът, сякаш вижда как кулата, която ще бъде монтирана за откриването, рухва. Той иска да рухне и онова, което тяхното клозетно управление не успя да съсипе.

Идиотско изпълнение. Но те такива си останаха – озлобени, нагли и недоволни, вече осма година.  Единственото им смислено занимание е да ходят с тоалетна хартия под мишница. Не че тя ще ги спаси, но придава по-мек и бутафорен вид на позора им. За тях неверните неща винаги бяха изписвани с големи букви, а истинските с малки. Не проумяха, че проблемът не  в големината на шрифта, а в големината на истината.

А за Вавилонската кула внимание обърнаха няколко представители на евангелистките църкви в Пловдив в писмо до кмета. Според тях оприличаването на кулата за откриващото събитие с Вавилонската кула – кой знае откъдето дойде това, е греховна мисъл.Те припомнят написаното в Библията, че решението за строеж на Вавилонската кула е бунт срещу Бог и израз на човешката гордост. Това било противно на Господ, който разбъркал езиците на хората и те престанали да градят кулата и в крайна сметка ги разпръснал по лицето на цялата земя. Вавилонската кула и мотото "ЗАЕДНО“ са несъвместими, смятат религиозните водачи. Така е, но и никой не издига Вавилонски кули. Кулата за откриването на "Пловдив 2019“ е пловдивската кула - символ на грандиозния успех на Пловдив и пловдивчани.

А онези, които изпълзяват от Славчовия град, очакват с наслада всичко да се срути. Защото те нищо не съградиха. И ще паднат тези пловдивчани от сцената, твърдят идиотите, потънали в грях. Не, пловдивчани ги свалиха от сцената  и сега се държат като диверсанти. Саботират града си и го правят с наслада, с която го бяха превърнали в партизанска землянка.

Сега кулата щяла да рухне. А всичко рухна преди осем години – лигавата им клозетна власт, изградена на предателства и управленска импотентност. Тези ли са моралните съдници? Свалете ги от сцената завинаги!


Още по темата: общо новини по темата: 957
02.05.2024 »
14.03.2024 »
07.02.2024 »
01.02.2024 »
12.01.2024 »
24.01.2023 »
предишна страница [ 1/160 ] следващата страница

Още новини от Аналитични новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/analizi/Koi-padna-ot-scenata-na-Plovdiv-2019-833677
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.