Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пловдив стимулира електромобилността
Автор: Мариана Панчева 16:40 / 03.11.2018Коментари ()9060
© Plovdiv24.bg
Пловдив предприема сериозна стъпка за популяризиране използване на електромобили чрез увеличаване броя на зарядните станции, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Предложението на зам.-кмета по транспорт Златин Велев е лицата, заявили намерение да поставят зарядни станции на място – общинска собственост, да бъдат освободени от заплащане на такса в случаите, когато услугата е с нетърговски характер, т.е. – поставя се безвъзмездно, и за времето, през което предоставят услугата по зареждане с електроенергия безвъзмездно.

"Тенденцията в ЕС е да се постигне съществено намаляване на емисиите на въглероден диоксид, предизвикващ парниковия ефект чрез използването на електромобили. България предприе законодателни промени, освобождаващи собствениците на такъв тип транспортни средства от заплащане на данък. Електрическите автомобили безспорно осигуряват екологично чист начин на мобилност, щадящ околната среда. В тази насока е необходимо да се предприемат мерки за поставяне на по-голям брой зарядни колонки за електрическите превозни средства, с цел удобство и сигурност на водачите им", посочват от общинската администрация. 

За целта пловдивският Общински съвет ще гласува изменения на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Пловдив.

Припомнчме, че кметът Иван Тотев вече анонсира желанието на EVN да изградят две нови станции - една до централата на ул. "Христо Г. Данов" и една на ул. "Гладстон" до паркинга на Голямата базилика, които да зареждат безплатно електромобилите на пловдивчани и гостите на града в рамките на три години; а срещу това дружеството ще бъде освободено от наем на общинско място.


Още по темата: общо новини по темата: 80
16.04.2024 »
16.04.2024 »
15.04.2024 »
12.04.2024 »
14.03.2024 »
01.03.2024 »
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdiv-stimulira-elektromobilnostta-825726
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.