Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кметът на "Централен" стана лектор на пенсионери
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:38 / 22.06.2018Коментари ()2850
©
Едночасова лекция на тема "Пътна безопасност“ проведе инсп. Ботьо Гиргинов от КАТ ПП – Пловдив съвместно с кмета на район "Централен“ Георги Стаменов в Централен клуб на пенсионера вчера. Над 70 души от третата възраст от най-големия пенсионерски клуб в "Централен“ присъстваха на лекцията.

Гиргинов обстойно описа основните ситуации, в които трябва да са с повишено внимание и благодари на Георги Стаменов за съдействието. "Институциите в район "Централен“ работят съвместно и положителната промяна в средата на живот е налице,“, коментира инсп. Гиргинов.

Освен инфраструктурата, от значение за предотвратяване на пътно-транспортни произшествия и травми сред хората над 61 годишна възраст е повишеното внимание при ползване на градския транспорт и на пешеходните пътеки.

"Няма никаква причина да не бъдете търпеливи и да изчакате светофарът да светне зелено преди да пресечете“, допълни Ботьо Гиргинов. На лекцията той спомена, че България е сред водещите европейски държави по брой пътно-транспортни произшествия, но въведеното електронно управление на трафика е намалило 7 пъти инцидентите в област Пловдив през последната година.

Стаменов и Гиргинов обърнаха внимание на пенсионерите и по темата за телефонните измами, като ги посъветваха да не се доверяват на обаждания от непознати. "Винаги можете да се обръщате към двете институции при нужда от съвет и консултация“, завършиха те.

Лекцията приключи със снимки и пожелания за хубаво и безаварийно лято: от 22 юни Централен клуб на пенсионера с ръководител Росица Лекова излиза в лятна ваканция.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kmetut-na-Centralen-stana-lektor-na-pensioneri-798394
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.