Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Обясниха в детайли как ще се случат нещата с разширението на Асеновградско
Автор: Мариана Панчева 13:50 / 13.02.2018Коментари ()29482
© Plovdiv24.bg
Ремонтът на Асеновградско шосе ще бъде подновен в края на февруари. Новината обяви председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Дончо Атанасов, предаде репортер на Plovdiv24.bg. "Строителните дейности могат да започнат едва след като приключи зимното поддържане. Има техническа спецификация какво може да се извършва през зимата и има забрана да не се работи по републиканската пътна мрежа до 15 март", поясни той. 

Заради изключителната важност на обекта и бързата реализация на директно трасе с още две кръгови по него инж. Атанасов обяви, че ще издаде специална и нарочна заповед за пътя Пловдив - Асеновград, за да стартира фирмата - изпълнител предсрочно.

Що се отнася до проблемите с локалите по трасето, то от АПИ отчетоха, че процедурата по заданието на локалите е преминала през зимата, целта е те да бъдат прибрани максимално към директното трасе. В момента се прецизират имотите, нужни за локалите около кръговите кръстовища, трябва да се прецени и до каква степен общините ще понесат тежестта на отчужденията там.

Успоредно с това в най-кратки срокове - до няколко седмици, предстои пускане на тръжната процедура за кръговото кръстовище след караулката при изхода на Пловдив. Припомняме, че в края на януари община Пловдив прехвърли на АПИ изграждането на това кръгово. Срокът на споразумението е 5-годишен и с него градската администрация се съгласява предоставя безвъзмездно обекта, а от Агенцията се ангажират с изпълнението му. Като цяло кръговото кръстовище е част от големия проект за Югоизточния обход на Пловдив, но е ключов елемент и в проекта за пътя Пловдив - Асеновград.




Още по темата: общо новини по темата: 409
07.05.2024 »
23.04.2024 »
23.04.2024 »
18.04.2024 »
21.03.2024 »
21.03.2024 »
предишна страница [ 1/69 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Obyasniha-v-detaili-kak-shte-se-sluchat-neshtata-s-razshirenieto-na-Asenovgradsko-775014
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.