Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Частната собственост в сърцето на Пловдив - поредната сага без край?
Автор: Мариана Панчева 14:06 / 06.02.2018Коментари ()20768
Както Plovdiv24.bg ви информира, рано тази сутрин в сърцето на Пловдив - точно до Централна поща, на мястото на съборените в края на миналата година павилиони, се появи ограда, а на нея увиснаха табели с надпис "Частен терен". Потърсен за коментар, зам.-кметът по общинска собственост Димитър Кацарски не бе открит. Колегата му Розалин Петков коментира от своя страна, че вече е разговарял с Кацарски, който не знаел за загражденията (т.е. собствениците не са го уведомили) и щом не знае, то загражденията ще бъдат премахнати. 

Защо обаче са поставени, наш репортер се свърза и с адвоката на хората, претендиращи за собственост. 

"Оградата е сложена от собствениците, тя огражда частен имот", категорична бе Поли Христева. По думите й собствеността на имота никога не е оспорена и никога не е била оспорвана от Общината. "Няма дела в тази насока. Водени са такива за сградите, ситуиран върху частния имот". 

Тези сгради в края на миналата година бяха съборени със заповед за предварително изпълнение, но представителката на собствениците поясни, че делото за законосъобразността на заповедта за събаряне още не е приключило. Тя разкри и факта, че собствениците са се съгласили да водят преговори с Общината (заради големия обществена интерес), за да продадат имота си, но точно по средата на тези преговори е осъществено въпросното събаряне. 

"Че земята не е частна, това трябва да се докаже в съда, и ако от Общината твърдят нещо друго, твърденията трябва да се докажат в съда. Имотът е в наше владение от 1999 година, когато е реституиран. И няма как от Общината да говорят за самоуправство, съборят ли оградата - това ще е самоуправство", категорична бе адв. Христева. 


Още по темата: общо новини по темата: 266
22.02.2024 »
24.09.2023 »
18.06.2023 »
29.04.2023 »
04.07.2022 »
19.04.2022 »
предишна страница [ 1/45 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Chastnata-sobstvenost-v-surceto-na-Plovdiv-porednata-saga-bez-krai-773756
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.