Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Повече заведения възраждат Стария град по образец на "Капана"
Автор: Мариана Панчева 15:09 / 29.01.2018Коментари ()6223
© Plovdiv24.bg
Обмисля се голяма общинска стратегия за Стария град, предложения и идеи са добре дошли, предстоят разговори с бизнеса и хората от зоната. Новината съобщи кметът Иван Тотев днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Идеята е архитектурно-историческият резерват да преповтори успеха на квартал "Капана", превърнал се в една от емблемите на Пловдив. 

"Имаме нужда да поработим за Стария град и не защото той не е известен и няма събития, но не е място, където бихте се разходили или поне не толкова често, колкото в Капана", коментира кметът. 

На първо време ще се започне с поставяне на карти, описващи заведенията, кафенетата и ресторантите в зоната. След това тя ще се насити с още подобни заведения за натрупване - по думите на Тотев, на "критична маса от дейности, за да може те да предизвикат хората" да се качат в Стария град. 

За целта може да се стигне до освобождаване на къщи, посветени на конкретен пловдивски творец, но негенериращи приходи, посещения и живот като цяло. За сметка на това в момента се обмисля всички тези автори като Енчо Пиронков, Георги Божилов - Слона, Димитър Киров да бъдат събрани под един покрив в своеобразен дом на пловдивските художници, а за останалите къщи да се намери друго предназначение. 

"Къщата на Слона, например, откъдето и да я погледнеш е готов ресторант. Малко повече ресторанти трябва да има в Стария град", посочи Тотев. 

Продължава и работа по ограничаване влизането и паркирането от източната страна на Стария град, съобщи още той. Там проектът, който се внася за съгласуване, предвижда един вход през "Понеделник пазара" и един изход през ул. "Стойчо Мушанов". "Тази година ще изчистим и източната страна от коли, там има доста кафенета и заведения, хубаво е да има и по-малко автомобили", категоричен бе градоначалникът.


Още по темата: общо новини по темата: 214
27.04.2024 »
16.03.2024 »
18.02.2024 »
01.11.2023 »
15.10.2023 »
28.09.2023 »
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Poveche-zavedeniya-vuzrazhdat-Stariya-grad-po-obrazec-na-Kapana-772149
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.