Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Община Пловдив призната за най-добър партньор на БХРА
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:18 / 30.11.2017Коментари ()2045
©
По време на юбилейната церемония за постижения в туризма на Българската хотелска и ресторантьорска асоциация (БХРА), която се състоя в хотел "Шератон" в столицата, бяха връчени най-престижните награди в бранша. Град Пловдив беше отличен в най-много категории. "Български звезди Мишлен" тази година получиха ресторантите "Torro Grande", "Salt & Papper", "Note di Vino" , "Хемингуей" и сладкарница "Dolce Fellini".

За "Иновативен ресторант на 2017" журито единодушно определи пловдивския "Torro Grande", в който 21 готвачи от световна величина приготвят изискани специалитети и ги поднасят в нестандартна като дизайн обстановка, умело съчетавайки вкус и стилен уют. Призът "Най-добър класически ресторант на България за 2017 година" спечели ресторант "Salt & Papper" на шеф Николай Боруков. Ресторант "Хемингуей" взе награда за "Най-добър клубен ресторант на 2017 година". Друг известен пловдивски ресторант, "Note Di Vino", спечели награда за "Най-добър ресторант за семейни събития с детска анимация за 2017 година". Петата пловдивска награда е за веригата бутикови сладкарници "Dolce Fellini" , която взе наградата "Най-добра верига сладкарници за 2017 година".

Първата награда за вечерта, поднесена от зам.-министъра на туризма Ирена Георгиева, беше връчена на община Пловдив за "Най-ползотворно сътрудничество в туризма". Пловдив доказа лидерството си и като кулинарна столица на България, което се дължи както на засилената инициативност на предприемачите в ресторантьорския бизнес, така и на отличното сътрудничество между бранша и местната власт.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Obshtina-Plovdiv-priznata-za-nai-dobur-partnyor-na-BHRA-761522
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.