Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Шофьор блокира пожарна на Околовръстното, но други са за пример
Автор: Васил Динев 14:35 / 13.09.2017Коментари ()12267
© Plovdiv24.bg
В повечето случаи пловдивските шофьори са толерантни и дават път на автомобилите със специален режим на движение.
Plovdiv24.bg се сдоби с видео на неразумен шофьор, който в продължение на почти километър блокира пожарен автомобил с включена сигнализация на Околовръстното на Пловдив. На кадрите се вижда, че водачът кара бавно пред пожарната и не отбива, за да може да бъде изпреварен, при наличен интензивен насрещен трафик.

Допитване на нашата медия до работещи с автомобили със специален режим на движение показа, че подобни примери са много опасни, но за щастие са рядкост.

"Шофьорът на противопожарен автомобил кара под огромно напрежение - с висока скорост, в същото време внимава да не предизвика инцидент, а в съзнанието му е мисълта, че всяка секунда забавяне може да е фатална за нечий дом", разказа човек, човек запознат с начина на работа на водачите противопожарни автомобили.

"Важно е хората да знаят как да реагират в такива ситуации. Правилото е, че трябва да се осигури път на противопожарен автомобил (вижте примера в това видео), линейка или полицейски автомобил в средата на платното. Автомобилите трябва да отбиват встрани".

България не е единственото място, където има случаи на недаване път на противопожарен автомобил. Камери са заснели фрапиращ случай на шофьори, които блокират по безумен начин противопожарен автомобил на кръстовище в Германия (вижте видеото тук).



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Shofyor-blokira-pozharna-na-Okolovrustnoto-no-drugi-sa-za-primer-746560
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.