Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Тотев: Ремонтите излизат от централната градска част
Автор: Мариана Панчева 13:40 / 11.07.2017Коментари ()2412
© Plovdiv24.bg
Пловдивският Общински съвет актуализира програмата за проектиране на Община Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. "Голямото ни желание е до началото на следващата година, когато ще се разглежда бюджета на град Пловдив, да имаме готови проекти за някои от тези обекти, дай боже за всички, за да може те да бъдат включени в програмата за 2018 година", коментира кметът Иван Тотев

"Важно е да се отбележи, че вече става дума за обекти, които не са в централна градска част, а това означава, че приключваме големите дейности по рехабилитация на улична мрежа в тази зона. В момента говорим за трасета или от по-широкия център, или от районите и входно-изходните артерии", изтъкна той.

За проектиране днес бяха заделени 700 000 лева. Обектите, за които сатва дума са: бул. "Хаджи Димитър" от бул. "Христо Ботев" до ул. "Царевец"; ул. "Богомил" от бул. "Източен" до ул. "Ярх. Камен Петков"; ул. "Любен Каравелов" в участъка от бул. "Васил Априлов" до бул. "Христо Ботев"; ул. "Полет" - от бул. "Васил Левски" до "Брезовско" шосе; разширяване ул. "Цар Симеон" в участъка от ул. "Княз Борис" до "Ягодовско шосе"; проектиране на ул. "Даме Груев" в участъка от пътен възел "Родопи" до бул. "Макдеония", както и продължението на бул. "Македония" от бул. "Никола Вапцаров" до ул. "Поручик Въльо Стефов".

Тотев изтъкна, че има и няколко нови улици, които районните кметове проектират - като например връзката на квартал "Коматево" и квартал "Прослав". 




Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Totev-Remontite-izlizat-ot-centralnata-gradska-chast-734417
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.