Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пловдивски родители удържаха победа
Автор: Мариана Панчева 09:05 / 03.05.2017Коментари ()6065
© Plovdiv24.bg
Родителите, които миналата седмица заплашиха, че ще спрат децата си от ДГ "Буратино", удържаха победа, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Те са получили официално писмо от директорката на градината с уверението, че екипът от старши преподавателите и помощник възпитателя на децата от групата ще остане до края на тази и следващата учебна година. 

Както Plovdiv24.bg писа, недоволните се събраха на протест пред сградата на градината миналата седмица. Причината за гнева на хората бе, че преподавателките на малчуганите в момента се обучават по програмата "Монтесори" и през следващата година ще бъдат преместени. 

Родителите бяха категорични, че не са против програмата, но не желаят смяна на учителите и заплашиха, че ако не получат удовлетворително решение на исканията си до края на април, то от следващата година ще преместят децата си. 

След серия срещи с администрацията и омбудсмана на Пловдив през миналата седмица дойде и добрата новина. 

"Разговаряхме, решението в е тяхна полза", коментира за Plovdiv24.bg зам.-кметът по образование Стефан Стоянов. Той успокои и новите притеснения на родителите - а именно, че учителките може да се превърнат в изкупителна жертва, както и че проектът "Монтесори" може да увисне за детската градина. "Такава опасност няма", категоричен бе Стоянов.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdivski-roditeli-udurzhaha-pobeda-720726
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.