Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Търси се техника за дигитализация на културното наследство на Пловдив
Автор: Мариана Панчева 08:25 / 26.06.2016Коментари ()3467
© Plovdiv24.bg
Община Пловдив търси техника за дигитализацията на културното си наследство, научи Plovdiv24.bg.

Открита е процедура за възлагане на обществена поръчка "Закупуване и доставка на фотостудио и друга аудиовизуална техника и провеждане на обучения". 

Търсят се по 6 броя фотоапарати, стативи, синхронизатори, светкавици, филтри, батерии, зарядни, студийни комплекти, фонова система, дигитална видеокамера и диктофони на стойност 44 288.88 без ДДС. 

Възложител на настоящата обществена поръчка е Община Пловдив в качеството й на бенефициент по Договор за безвъзмездна финансова помощ с Министерство на културата по проект "Дигитално културно-историческо наследство на Община Пловдив", изпълняващ се в рамките на Програма БГ08 "Културно наследство и съвременни изкуства".

За целта на проекта ще се дигитализират близо 50 000 обекта от културно-историческото наследство на Пловдив. Своеобразната електронна база данни за паметници, археологически разкопки, книги, скулптори, предмети на бита и други артефакти ще допринесе за опазването на културното наследство, насърчаване на разнообразието в културата и изкуствата, както и съхраняването му за бъдещите поколения.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Tursi-se-tehnika-za-digitalizaciya-na-kulturnoto-nasledstvo-na-Plovdiv-650789
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.