Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Румен Драганов: Разкриването на къмпинги е най-лесната инвестиция в туризма
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:15 / 16.03.2016Коментари ()1919
©
Една от най-лесните инвестиции в туризма е тази в разкриването на къмпинги, каза директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов. Един къмпинг може да бъде разгънат в рамките на месец, когато има законова регламентация, коментира Драганов, според когото собствениците на имоти са тези, които трябва да определят дали е възможно там да се къмпингува. 

Необходимо е да има място за подслон, вода, ток, газификация, тоалетни, допълни той. 

Според експерта България може да увеличи поне три пъти броя на къмпингите както по Черноморието, така и във вътрешността на страната. Към момента у нас има близо 27 къмпинга. 

Драганов смята, че задача на държавата е да определи терените - публична държавна собственост, да им даде подходящ статут и да търси инициативи в общините, за да може да се изградят тези места за почивка. Държавата би трябвало и да съдейства с изграждането на подходяща инфраструктура. 

Развитието на къмпингуването ще привлече и световни практики под формата на франчайзинг, а това е най-доброто за всеки бизнес, защото тази форма осигурява 85 процента успеваемост, коментира Драганов.


Източник: БНР


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Rumen-Draganov-Razkrivaneto-na-kumpingi-e-nai-lesnata-investiciya-v-turizma-625944
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.