Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Край на трошенето на автомобили по паветата: Започна реконструкцията на "Васил Априлов"!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:42 / 05.10.2015Коментари ()13492
Заместник-кметът Димитър Кацарски и Иван Тотев направиха символична първа копка на реконструкцията на булевард "Васил Априлов", предаде репортер на Plovdiv24.bg

Както вече ви информирахме, засега пътят няма да се затваря, защото ще се работи по уширяването му с два метра до улица "Любен Каравелов".

По думите на кандидатът за кмет Тотев ще бъде направена цялостна рехабилитация на бул. "Васил Априлов" в това число подмяна на три водопровода, подмяна на канализация, изграждане на дублираща такава, вкарване на всички улуци в канализацията, прокарване на трасета на всички комунални и кабелни оператори, увеличаване на габаритите на пътя - 2 по 2 ленти в двете посоки, подмяна на тротоарни настилки, изграждане на велоалеи.

"До края на този месец ще се работи по уширяването на обекта до ул. "Любен Каравелов", а след това вече шосето ще бъде затворено. В следващите подетапи вече булевардът ще бъде изцяло затворен", допълни Тотев. 

Също така ще бъде премахната и тролейбусната мрежа.

Цялата обществена поръчка е за 7 милиона лева, като участъкът до "Любен Каравелов" трябва да е готов до март 2016-а. В зависимост от това кога ще заработят асфалтовите бази този срок може да се удължи, но на биндер, тоест асфалтът под основния пласт движението ще бъде пуснато. Иначе срокът за изпълнение на цялостната реконструкция до ул. "Войнишка слава" е 11 месеца. Проектът ще се финансира в две бюджетни години. 

Ремонтът ще бъде разделен на подетапи - първият ще е от Централна гара до ул. "Любен Каравелов", вторият - от "Любен Каравелов" до "Пещерско шосе", а третият - от "Пещерско шосе" до ул. "Войнишка слава".

Като съпътстваща инфраструктура се планира и асфалтирането на ул. "Любен Каравелов" в отсечката между булевардите "Руски" и "Васил Априлов" и на ул. "Гладстон" отново между "Руски" и "Васил Априлов".




Още по темата: общо новини по темата: 180
29.08.2022 »
05.07.2021 »
15.03.2021 »
10.02.2021 »
10.02.2021 »
07.10.2020 »
предишна страница [ 1/30 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Krai-na-trosheneto-na-avtomobili-po-pavetata-Zapochna-rekonstrukciyata-na-Vasil-Aprilov--587194
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.