Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Позиция на архитектите по казуса "Св. Св. Кирик и Юлита"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:09 / 25.02.2015Коментари ()3891
©
Декларация на Управителния съвет на Съюза на архитектите в България:

Управителният съвет на Съюза на архитектите в България подкрепя напълно писмото на председателя на УС до президента, министър-председателя, главния прокурор на Република България,  генералния директор на ЮНЕСКО и Негово Светейшество Неофит Патриарх български.

Управителният съвет на Съюза на архитектите в България подкрепя действията на Инициативния комитет "Срещу презрението и обидата, нанесени върху труда на поколения български архитекти и инженери, с несправедливото присвояване на творческия им комплекс "Св. Св.Кирик и Юлита" от Пловдивската Митрополия и унищожаване на интелектуалните ценности на Международната академия на архитектурата" за изясняване на истината за изграждането на комплекса и участието на цялата архитектурна колегия с труд и лични средства за това.

Инициативният комитет е създаден от членове на САБ и се бори за отстояване на позициите на всички архитекти, съградили и поддържали творческия комплекс. Неговите действия са подкрепени от Президента и Ръководството на Международния съюз на архитектите (МСА), Световната федерация на младите архитекти, от участниците в Срещата на Президентите от Регион Втори на МСА, състояла се в Загреб на 24.01.2015 г., от Съвета на архитектите на Европа, от Българския национален комитет на ИКОМОС, от Съюза на българските художници, от Камарата на архитектите в България.

Управителният съвет на Съюза на архитектите в България застава безрезервно зад всички български архитекти, инженери, граждани, свободно и по своя воля, подписали призива за подкрепа и петицията на Инициативния комитет.

Управителният съвет на Съюза на архитектите в България заявява, че ще отстоява докрай справедливата кауза.

София, Управителен Съвет на САБ



Още по темата: общо новини по темата: 11
08.03.2015 »
06.03.2015 »
05.03.2015 »
09.02.2015 »
03.02.2015 »
13.01.2015 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Poziciya-na-arhitektite-po-kazusa-Sv-Sv-Kirik-i-Yulita-543249
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.