Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
След поне 6 месеца може да стартира работата по стадион "Пловдив"
Автор: Мария Морунова 11:54 / 07.01.2015Коментари ()15560
© Plovdiv24.bg
20 млн. лв. да не бъдат отпускани от държавата за довършването на стадион "Пловдив", а за строежа на стадион "Ботев". Това е само едно от предложенията, които се изредиха от старейшините на днешната извънредна сесия. Повод за тях бе предложението на Слави Георгиев ОбС да гласува искане до Министерски съвет за отпускането на 20 млн. лв. за довършване на стадион "Пловдив", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Предложението дойде от Владимир Кисьов, а Георги Титюков припомни, че за стадион "Ботев" има концесия.

Последваха и реплики от други съветници, че това предложение трябва да се гласува на по-късен етап. Първо трябвало да се направи обследване, да се изяснят изискванията на УЕФА и ФИФА, да се направи стойностно съоръжение.

Тодор Кръстев предложи в първата половина от годината общината да направи тези изследвания, съгласувания и т. н. Резултатите да се обсъдят в ОбС и да се вземе решение какво ще бъде бъщето на спортното съоръжение.

По време на дебатите думата взе и кметът Иван Тотев. Той подчерта, че казусът наподобява този с Втория гребен канал - има доста неясноти по отношение на авторските права. Стана ясно, че председателят на ОбС Илко Николов също е участвал в екипа, направил проекта за стадион "Пловдив".

В кулоарите градоначалникът коментира, че приема предложението на Тодор Кръстев.

"Надявам се в първите 6 месеца да извървим пътя - кой е авторът на проекта, експертно мнение за състоянието на стадиона и т. н. и след това да предприемем необходимите стъпки за ремонт или строеж на стадиона", каза още Тотев и допълни, че ще потърси среща с арх. Валентин Маринов и с арх. Илко Николов, на която да обсъдят въпросителните около стадиона.

Той категорично подчерта, че темата за стадион "Пловдив" е предизборна, но това не означава, че не трябва да се работи по нея.




Още по темата: общо новини по темата: 205
14.12.2023 »
20.11.2023 »
20.06.2023 »
20.09.2022 »
14.09.2022 »
20.01.2022 »
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Sled-pone-6-meseca-mozhe-da-startira-rabotata-po-stadion-Plovdiv-534350
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.