Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Допитване прогнозира: ГЕРБ печели изборите в Пловдив с огромна преднина
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:30 / 08.09.2014Коментари ()9108
© Plovdiv24.bg
Допитване в началото на предизборната кампания сред 4600 читатели на най-четената от пловдивчани медия Plovdiv24.bg показва, че партия ГЕРБ е на път отново да спечели парламентарните избори в града ни, и то с огромна преднина пред останалите политически формации.

Партията на Бойко Борисов събира половината от вота.

БСП застава на второ място с 9% от анкетираните. За да е напълно достоверно проучването, на БСП и ДПС добавяме по 5%, тъй като тези две формации разчитат изключително много на вота на хора от третата възраст, както и на неграмотния и ромския вот (ДПС). Тоест електорат, който не може да бъде обхванат от високотехнологична медия, каквато са интернет сайтовете. Затова прогнозният резултат на БСП в Пловдив е около 14%.

Очаквано трети в дясната столица на България, застава Реформаторският блок с 9%.

ДПС по всяка вероятност ще е четвърта сила в града ни с 2+5% или вот около 7%.

Според анкетираните Патриотичният блок на НФСБ и ВМРО, предвождан в града ни от бившия градоначалник Славчо Атанасов, акумулира 5%. Последните национални избори обаче показват, че очакванията, които Атанасов събира и резултатът му след вота, се разминават доста. Той винаги събира доста по-малко гласове от очакваното. Дали и този път ще е така, ще разберем след около месец.

След "патриотите" застава АБВ на Георги Първанов с 4%. "Атака" след позорното си участие в последното управление се срива до 3%, но най-унизителен и голям спад търпи Бареков и неговата ББЦ, които печелят симпатиите на едва 2% от анкетираните. "Незаобиколимият фактор" в бъдещия парламент ще трябва да прибегне до "други" похвати, за да не претърпи огромно унижение в родния си град, където и ще води листата.

Процентът на хората, които са заявили, че няма да гласуват на предстоящите избори, е сравнително нисък - 11%. 

Публикувахме подобно допитване и преди евровота по-рано тази година. Тогава бяхме разкритикувани заради получените резултати в анкетата и обвинени в манипулиране на общественото мнение, но реалността след вота доказа за пореден път, че Plovdiv24.bg е медията, която отразява най-точно както случващото се в града ни, така и настроенията на пловдивчани.



Още по темата: общо новини по темата: 486
20.07.2017 »
31.03.2016 »
28.04.2015 »
27.04.2015 »
28.01.2015 »
26.01.2015 »
предишна страница [ 1/81 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Dopitvane-prognozira-GERB-pecheli-izborite-v-Plovdiv-s-ogromna-prednina-513232
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.