Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Плевнелиев: Засега ще държим замразен проекта "Южен поток"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:17 / 12.08.2014Коментари ()2443
© Plovdiv24.bg
Пред "Файненшъл таймс" президентът Росен Плевнелиев заявява, че България ще държи замразен проекта "Южен поток" толкова време, колкото е необходимо, за да даде Европейската комисия зелена светлина за него.

"Ще задържим "Южен поток" замразен, докато ЕС завърши проверките си в рамките на процедурата за нарушение и ще започнем строежа само когато Комисията даде зелена светлина, колкото и време да отнеме това", казва държавният глава пред изданието.

Вестникът припомня, че българският участък от газопровода ще струва 3,5 милиарда евро, което според анализатори е три пъти по-скъпо, отколкото строителството в Централна Европа.

"Файненшъл таймс" информира читателите си, че "Стройнрансгаз" на включения в списъка на САЩ със санкционирани бизнесмени Генадий Тимченко се е отказала от участие в строителството на "Южен поток" и вместо в него в консорциума е влязла без конкурс фирма на "Газпром".

В интервюто си за "Файненшъл таймс" Росен Плевнелиев казва още, че българските олигарси са пристрастени към държавните пари и че много решения за държавни поръчки, особено при големи инфраструктурни проекти, са вземани непрозрачно и при затворени врати.

"Хората искат да видят повече прозрачност в тези сектори. Ето защо служебното правителство ще направи свой приоритет изготвянето на ново законодателство за дейността на електронното правителство, което ще предаде на следващата администрация", казва още президентът.

Изданието припомня и за проблема с Корпоративна търговска банка. Банката ще бъде остане затворена поне до октомври, докато международният одит не провери балансите ѝ, казва още президентът Плевнелиев.



Още по темата: общо новини по темата: 157
15.03.2022 »
14.01.2021 »
02.01.2021 »
01.01.2021 »
31.12.2020 »
29.12.2020 »
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Plevneliev-Zasega-shte-durzhim-zamrazen-proekta-Yuzhen-potok-508625
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.