Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Доброволци показват забележителностите на Пловдив на туристи
Автор: Мария Морунова 16:41 / 08.01.2014Коментари ()3967
Ученици и студенти показват забележителностите на Пловдив на англоговорящи туристи, видя Plovdiv24.bg.

Репортер на сайта разговаря с Мелина, ученичка от ЕГ "Пловдив" (бившата Английска гимназия) и един от гидовете. Тя разказа, че тези туристически обиколки се правят абсолютно всеки ден. В 14.00 часа пред пощата в града под тепетата младежите с табелка с надпис "Free Plovdiv tour" очакват любопитните туристи. В обиколката са включени 24 обекта, сред които Градската градина, Небет тепе със Стария град, паметници и интересни сгради.

"Това са туристи, които не знаят много за Пловдив. Обикновено нямат и много големи очаквания за града. Но след всяка разходка, по време на която се запознават с забележителностите, остават очаровани", разказа ученичката.

Мелина разказа също, че организатор на тези разходки е неправителствената организация "Сдружение 365". Момичето и всички други младежи правят тези туристически разходки на доброволни начала, не получават заплащане от неправителствената организация. Всеки турист обаче има възможност да направи дарение. Също така не са редки случаите, в които туристи канят гидовете си на заведение в знак на благодарност.

Към момента тези безплатни за туристите обиколки се правят само на английски език. Има идея да започнат да се осъществяват и на испански. В момента проектът "Free Plovdiv tour" провежда и кампания за набиране на нови гидове, като се надява да обхване и студенти по туризъм. За тях пък тези обиколки ще са от полза за CV-то им.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Dobrovolci-pokazvat-zabelezhitelnostite-na-Plovdiv-na-turisti-472711
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.