Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Хора на БСП и ДПС учредиха ромска партия в Пловдив, кръстиха я ОПС
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:26 / 18.08.2013Коментари ()13720
© Plovdiv24.bg
Снимка: Архив
Близо 500 роми от цялата страна учредиха новата партия "Обединение, прогрес, справедливост" в Пловдив. Неин председател става общинският съветник от Ямбол Илия Иванов. Заместникът му ще е кметът на с. Чалъково Запрян Христев.

Илия Иванов е бивш член на коалиционния партньор на БСП ПП "Солидарност". Той е два мандата общински съветник. През първия е от ПП "Солидарност", през втория - от ДПС. Иванов е на 42 г., завършил е "Публична администрация".
Запрян Христев бе кандидат за депутат от Пловдив - област от "Коалиция за България" на последните парламентарни избори. Христев е бивш член на ПП "Европейска сигурност и интеграция", в която влизат неправителствените организации Конфедерация на ромите "Европа" и Движение за равноправен обществен модел (ДРОМ).

Партията определя мястото си в "център ляво" и представлява обединение на всички "черноработници", каза Христев пред "Фокус".

ОПС ще работи с всички партии, които имат политическата воля да решават проблемите на циганите в България, заявиха учредителите.

Източник: агенция "Фокус"



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Hora-na-BSP-i-DPS-uchrediha-romska-partiya-v-Plovdiv-krustiha-ya-OPS-449313
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.