Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Уплашиха се, няма да сменят шефа на УМБАЛ "Св. Георги" засега
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:17 / 27.06.2013Коментари ()10344
© Plovdiv24.bg
Масовото обществено недоволство стресна министърката на здравеопазването д-р Таня Андреева и тя се е отказала от намерението си да сменя шефа на УМБАЛ "Св. Георги" Карен Джамбазов с доцент Илия Баташки.

"Не знам откъде изтече тази информация. Това е болница с много сериозни задължения, включително и просрочени. Досието е много дебело. Аз все още го чета, защото болниците са ресор, който съм запазила за себе си. Засега в УМБАЛ няма да има смяна на директора до изясняване на обстоятелствата", обясни решението си Андреева.

Информацията на Plovdiv24.bg обаче е, че заповедта за назначението на Баташки не само е била обсъждана, но и одобрена и подписана и е стояла в бюрото на министърката.

Сериозният обществен отпор, който се получи, е разколебал Андреева. Нейните заместници в министерството също са били категорично против назначението на Баташки.

Освен това припомняме, че голяма част от дълговете, които Андреева цитира, бяха натрупани именно при предишното управление на Илия Баташаки в УМБАЛ "Св.Георги".

Това далеч не е първият случай, в който министър от новото правителство се "прави на ударен". Случаят с премахването на "Тютюн" и произведения на Ботев много напомня на настоящия. Тогава министър Клисарова лично пред медии изрази намерения за внасяне на "поправки" в училищните планове, които предвиждаха романът на Димитър Димов "Тютюн" да отпадне заедно с две от емблематичните стихотворения на Христо Ботев "Майце си" и "Моята молитва". На следващия ден обаче вкара в ход нова стратегия и сякаш бе получила амнезия, тя заяви, че не знае кой е направил тези предложения, не ги приема и ще уволни виновните.



Още по темата: общо новини по темата: 14
06.03.2015 »
04.03.2015 »
04.03.2015 »
27.12.2013 »
01.10.2013 »
29.08.2013 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Uplashiha-se-nyama-da-smenyat-shefa-na-UMBAL-Sv-Georgi-zasega-440260
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.