Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Обявяват конкурса за новата визия на Централния площад през лятото
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:31 / 17.01.2013Коментари ()5343
© Plovdiv24.bg
Конкурсът за проекта за новата визия на Централния площад на Пловдив ще бъде обявен през лятото на тази година, съобщи пред репортер на Plovdiv24.bg кметът Иван Тотев. Към момента градската институция все още води преговори за придобиване на собствеността на площта около и под сградата на Пощата, за което пък ви информирахме още през лятото на 2012 г. във видеоинтервю с градоначалника, взето специално за сайта.

В проекта ще се включи и реконструкцията на Одеона, както и разкопките на Западните пропилеи. Очаква се изборът на изпълнител да стане факт през 2014 г. Предвижда се подмяната на плочките на площада.

Припомняме, че през миналото лято стартира запълването на "кратерите" пред Централна поща. Още тогава Тотев заяви пред наш репортер, че докато започне същинското изпълнение на проекта за Централния площад, ОП "Чистота" ще запълни всички дупки, фуги и неравности със специален разтвор. 

Дупките и пукнатините по площада се запълваха със смес от цимент, мозайка и се шлайфаха отгоре. Целите плочки, които бяха извадени от зоната на археологическите разкопки пред Пощата, бяха поставени на местата, където липсват такива. Шефът на "Чистота" Иван Стоянов дори уточни, че отдолу се поставя и арматура от мрежа с цел слоят да стане по-дебел, за да може закърпената и на места подменена настилка да изкара поне една година.


Още по темата: общо новини по темата: 4
29.08.2013 »
12.06.2012 »
11.06.2012 »
29.12.2011 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Obyavyavat-konkursa-za-novata-viziya-na-Centralniya-ploshtad-prez-lyatoto-409254
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.