Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Проект помага на деца от "Столипиново" да продължат образованието си
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:33 / 29.06.2012Коментари ()1357
© Plovdiv24.bg
Бивши и настоящи ученици от
ОУ " ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Община Пловдив и фонадция "Филипополис стади" представиха резултатите от изпълнението на проекта "Ти решаваш - ние помагаме", финансиран от Ромския образователен фонд чрез Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.

Припомняме, че в проекта участваха 75 ученици от ОУ "Пенчо Славейков" в квартал "Столипиново" в Пловдив, а целта му бе да се повиши информираността, заинтересоваността и участието на децата от етническите малцинства в образователиня процес.

В резултат на индивидуалната работа с децата и допълнителните занятия една голяма част от тях са повишили успеха си и 96% от учениците са се явили на националното външно оценяване, съобщи Анета Кацарска, ръководител на проекта. Всички ученици, обхванати от проекта ще продължат образованието си в по-горен клас.

67% от учениците са положили успешно изпита по математика, а 21% по български език. 10% от учениците са положили успешно изпита и ще продължат обучението си в професионални гимназии. 25 осмокласника също продължават образованието си в профилирани и общообразователни паралелки.

Източник: радио "Пловдив"



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Proekt-pomaga-na-deca-ot-Stolipinovo-da-produlzhat-obrazovanieto-si-362946
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.