Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Тренинг по проект "Правосъдие близо до хората" ще се проведе в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:07 / 21.02.2012Коментари ()1348
© Plovdiv24.bg
Центърът на НПО в Разград организира двудневен тренинг по проект "Правосъдие близо до хората: втора фаза". Тренингът ще се проведе на 23 и 24 февруари 2012 (четвъртък, петък) в град Пловдив, хотел "Лайпциг". Обучението се организира с любезното съдействие на Окръжен съд - Пловдив.

Целта на тренинга е повишаване на уменията за качествено и ефективно гражданско наблюдение, запознаване със Системата за гражданско наблюдение на съда, подобряване на партньорството между съда и гражданския сектор. В обучението ще участват представители на местни неправителствени организации, Апелативен съд - Пловдив, Окръжен съд в градовете Пловдив и Пазарджик, както и Районен съд в градовете Пловдив, Пазарджик, Карлово, Асеновград, Пещера и Велинград. 

През първия ден сесиите ще бъдат общи за председателите на съдилища и координаторите на екипи. През втория ден е планирано работно посещение в Окръжен съд - Пловдив за запознаване с дейността на институцията, наблюдение процеса на случайно разпределение на съдени дела и обучение на координаторите на местните екипи. Магистратите от различните съдилища в пет града ще посетят Съдебната палата в Пловдив, за да обменят опит с колегите си от Апелативен, Окръжен и Районен съд.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Trening-po-proekt-Pravosudie-blizo-do-horata-shte-se-provede-v-Plovdiv-330760
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.