Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Гласуват 50 лв. такса за градини и ясли, влизат в сила новите разписания на градския транспорт
Автор: Екип Plovdiv24.bg 06:55 / 15.12.2011Коментари ()5612
© Plovdiv24.bg
На днешната сесия на градския парламент за гласуване влиза предложението за увеличаване на таксите за детските градини и ясли, както и предложението за промяна на наредбата за прием в детските градини, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Припомняме, че в началото на месеца кметът Иван Тотев съобщи, че месечната такса за детските заведения в Пловдив става 50 лева. В момента същата такава за градините е 35 лв., а яслите са безплатни след решение на предишния Общински съвет. 

Градоначалникът поясни, че мярката ще бъде предприета заради тежкото финансово състояние на Община Пловдив към настоящия момент, както и заради повишаването на стандартите за хранене в забавачките. Стана ясно, че промяната на наредбата за прием в детските градини предвижда при тримесечно отсъствие на детето от забавачницата, мястото му там вече да не се пази. Освен това, децата няма да бъдат изписвани от ясли веднага щом навършат 3 годинки, както е в момента, а едва когато бъдат приети в съответната детска градина, като същото важи и за предучилищните групи. Ако днес тези предложения бъдат одобрени - от началото на новата 2012 г. влизат в сила.

Кметът е внесъл и предложение за закриване на Пловдивската общинска агенция по приватизация (ПОАП). 

Ще бъдат гласувани и новите разписания на някои линии на градския транспорт, влизащи в сила заради предложението на зам.-кмета Александър Държиков за намаляване с 15% на общия годишен пробег на превозвачите, обслужващи Община Пловдив. Разбра се още, че "висенето" на хората по спирките следствие на това ще бъде с не повече от 3 минути повече от сегашното.

Подробности от цялата сесия на градския парламент очаквайте в Plovdiv24.bg.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Glasuvat-50-lv-taksa-za-gradini-i-yasli-vlizat-v-sila-novite-razpisaniya-na-gradskiya-transport-312911
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.