Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Днес ще е топло с температури до 15 градуса
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:00 / 11.12.2011Коментари ()1636
©
Облачността над по-голямата част от страната днес временно ще намалее до слънчево, но по-късно през деня от югозапад ще започне ново увеличение на облачността и през нощта на отделни места в Западна България ще превали слаб дъжд.
Ще духа слаб вятър, предимно от запад. Максималните температури ще бъдат между 10° и 15°, на отделни места в Северна България до 17-18°, в София около 10°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Христо Христов, дежурен синоптик.

По Черноморското крайбрежие ще духа слаб до умерен западен вятър. Времето ще е с разкъсана облачност, без валежи. Максималните температури ще са между 12° и 14°. Температурата на морската вода е 8-9°, а вълнението на морето 2-3 бала. В планините ще се задържи сравнително топло. Дневна температура на 1200 м - около 7°, на 2000 м - около 0°. Ще бъде с променлива облачност, значителна над западните райони от страната, където ще превали слаб дъжд, само по най-високите върхове ще прехвърчи слаб сняг. Вятърът по билата ще е от запад, предимно умерен. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и през деня слабо ще се повиши.

Условията за туризъм в ниските части на планините са добри, във високите - лоши, поради силния вятър и мъглата, съобщиха от Планинска спасителна служба (ПСС) към БЧК. Температурите не са ниски за сезона. По най-високите части на планините са около и малко под 0, а на ниво 1800 метра и в по-ниските места са положителни. Наличието на снежна покривка има само във високите части на планините. Информация за обстановката в планините може да намерите на адреса на ПСС в интернет. Телефоните на ПСС са: 02/ 9632000 и 088 1470.

От вчера е открит ски сезонът на Пампорово и там работят писти и прилежащите им съоръжения. Кабинковата въжена линия на Боровец днес ще работи. Там също предстои официалното откриване на ски сезона.



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Dnes-shte-e-toplo-s-temperaturi-do-15-gradusa-311834
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.