Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Разпитаха първите свидетели по делото срещу четиримата полицаи, пребили студента Стефан Бофиров
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:59 / 12.08.2011Коментари ()2376
© Plovdiv24.bg
Близо 12 часа разпитваха свидетели по делото срещу бития от полицаи Стефан Бофоров. Първите свидетели по делото срещу четиримата полицаи, които пребиха 23-годишния студент Стефан Бофиров, бяха разпитани от съда. Показания дадоха служители на Инспектората на МВР. По думите им, назначената проверка от министъра на вътрешните работи, е показала груби нарушения във Второ РПУ. Пред магистратите те разказаха, че на записите от камерите в полицейското управление, ясно се вижда, че Бофиров е с подути ръце след разпита. Това съвпада с показанията на студента, според които полицаят Дренски го е удрял многократно по дланите с твърда палка. По време на проверката е направена възстановка на събитията в деня, когато 23-годишният студент е бил разпитван и принуден насила да признае за кражба. Според адвоката на младежа Андриан Атанасов тя показва, че действително нараняванията по тялото му са от престоя му в полицейското управление.

Заседанието на Районен съд Пловдив продължи почти 12 часа. Разпитан бе и Стефан Бофиров, който припомни всички детайли по случая със задръжането му.

Следващото заседание по делото ще бъде на 12-ти октомври.

Срещу младши инспектор Добрин Дренски, началникът на "Криминална полиция" във Второ РПУ Павел Тютюков и полицаите Лъчезар Мазманянов и Димитър Самарев са повдигнати обвинения за побой и лека телесна повреда от длъжностно лице, за принуда и за злоупотреба със служебно положение, от което са настъпили тежки последици.

Те са превишили правомощията си при изпълнение на служебните си задължения, като са принудили Бофиров да признае за извършен обир, причинявайки му контузии по двете ръце, нараняване на дясната ушна мида, травми по главата и разкъсване на лявата тъпанчева мебрана.

През ноември 2010 г. Стефан Бофиров сезира прокуратурата, че по време на разпит полицаите са го принудили да признае против волята си за извършен обир в хотел "Новиз". След проверката на Инспектората на МВР инспектор Дренски беше уволнен, а полицаите Тютюков и Самаров бяха наказани с порицание в срок от една година.

Източник: Дарик Радио



Още по темата: общо новини по темата: 16
27.02.2012 »
12.09.2011 »
12.08.2011 »
11.08.2011 »
20.07.2011 »
06.06.2011 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Razpitaha-purvite-svideteli-po-deloto-sreshtu-chetirimata-policai-prebili-studenta-Stefan-Bofirov-278350
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.