Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Инвестират 100 млн. евро за пет години в Пловдивския панаир
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:24 / 24.04.2007Коментари ()1399
100 милиона евро ще бъдат инвестирани в Международния панаир в Пловдив през следващите пет години. Парите ще бъдат набавени от банки и инвестиционни фондове. Това съобщи изпълнителният директор на изложението Георги Гергов.

Общото събрание на Международния панаир в Пловдив е взело решение през следващите пет години да бъдат изградени 14 хиляди квадратни метра нови изложбени площи, петзвезден хотел, търговски и бизнес център, реконструкция на няколко палати и изграждане на няколко нови.

Международното изложение в Пловдив ще се състои от 7 до 12 май, като на него ще участват над 1200 фирми, половината, от които чуждестранни. Най-много фирми тази година ще има от Италия - 118, следвани от Турция 92 и Германия, която ще бъде представена с 73 фирми.

Запитан дали ще се кандидатира за кмет на Пловдив и има ли намерение да инвестира в НДК, Георги Гергов даде отрицателни отговори. Той все пак обясни, че е крайно време някой да инвестира в Националния дворец на културата в София. Информацията е на Дарик радио.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Investirat-100-mln-evro-za-pet-godini-v-Plovdivskiya-panair-26509
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.